Δήμαρχος Διονύσου στο NEWS 24/7: Η φωτιά που απειλούσε τον οικισμό κατασβέστηκε

Διαβάζεται σε 2'
Δήμαρχος Διονύσου στο NEWS 24/7: Η φωτιά που απειλούσε τον οικισμό κατασβέστηκε
INTIME

Εναέρια μέσα επιχείρησαν και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε κοντά στην οικιστική ζώνη του Διονύσου. Η δήμαρχος μιλά στο NEWS 24/7.

Κατασβέστηκε το πύρινο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/06) και απειλούσε τον οικισμό
του Διονύσου.

Σύμφωνα με την δήμαρχο Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, η φωτιά έκαιγε στο τέλος της λεωφόρου Αιολίδος με Κωνσταντινουπόλεως και κατασβέστηκε με την συνδρομή των εναέριων μέσων.

«Από τη στιγμή που ήρθαν τα εναέρια, το σημείο που υπήρχε αναζωπύρωση, στο τέλος της λεωφόρου Αιολίδος και Κωνσταντινουπόλεως, κατασβέστηκε. Στο σημείο υπάρχουν πεζοπόρα τμήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και χρειάζεται επαγρύπνηση και επιφυλακή», λέει η κ. Μαϊχόσογλου στο NEWS 24/7.

Η φωτιά έκαιγε σε σημείο κοντά στην οικιστική ζώνη και όπως εξηγεί και η δήμαρχος επρόκειτο για αναζωπύρωση του μετώπου που «έσβησε» σήμερα το πρωί, η οποία προκλήθηκε από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

«Με όλο το μέτωπο από εχθές με την πυρκαγιά καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και κάναμε εκκλήσεις για εναέρια. Με το που ήρθαν τα ελικόπτερα αμέσως η φωτιά στο σημείο κατασβέστηκε. Ήταν αναζωπύρωση. Αυτή η εστία έσβησε το πρωί και με τους δυνατούς ανέμους αναζωπυρώθηκε. Τώρα φαίνεται να κοπάζουν λίγο οι άνεμοι», συμπληρώνει η κ. Μαϊχόσογλου.

«Ευχόμαστε για όλους, και για τους όμορους δήμους και για όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά, να είναι μία όσο το δυνατόν καλύτερη νύχτα», καταλήγει η δήμαρχος Διονύσου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα