Τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στην Αττική – “Ο εφιάλτης συνεχίζεται”

Διαβάζεται σε 2'
Εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν εστία φωτιάς στα Βριλήσσια
Εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν εστία φωτιάς στα Βριλήσσια Aris Oikonomou / SOOC

H καταστροφική πυρκαγιά στο λεκανοπέδιο της Αττικής έγινε ακόμα και πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο. Αναλυτικά ρεπορτάζ διεθνών μέσων για τη φωτιά στην Ελλάδα.

Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Βορειοανατολική Αττική συνεχίζει να απασχολεί και σήμερα, Τρίτη (13/8), τον Διεθνή Τύπο, που με εκτενή ρεπορτάζ και αφιερώματα επιχειρεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη στην Αθήνα.

“Σφοδρές πυρκαγιές στα περίχωρα της Αθήνας: “Πώς να ζεις σε μια περιοχή που απειλείται από πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι;” είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της γαλλικής LeMonde, στο οποίο φιλοξενείται η δήλωση της Ασημίνας Ράικου, μίας γυναίκας που ζει στον Μαραθώνα και χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της την Κυριακή (11/8). Η ίδια είναι “συνηθισμένη στις πυρκαγιές”, όπως αναφέρεται, αφού το 2018 έζησε “την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής της” στο Μάτι, όπου και διατηρούσε beach bar.

“Ο γείτονας καίγεται” αναφέρει δημοσίευμα του CNNTurk, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η Τουρκία στέλνει δύο αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, για να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

“Πυρκαγιά στην Αθήνα, ο εφιάλτης συνεχίζεται” γράφει η ιταλική Corriere della Sera.“Ο ουρανός κόκκινος, αέρας που δεν μπορεί κανείς να αναπνεύσει, οι φλόγες πλησιάζουν όλο και πιο κοντά [..] Η φωτιά απειλεί την πόλη. Έντεκα περιοχές εκκενώθηκαν, έρχονται ενισχύσεις από Ιταλία και Γαλλία” γράφει μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της.

Tο βρετανικό BBC, σε συνέχεια των ρεπορτάζ του, μετέδωσε σήμερα την τραγική είδηση για τον θάνατο μίας γυναίκας στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Σημειώνεται πως η είδηση της πυρκαγιάς στην Βορειοανατολική Αττική κόσμησε τα πρωτοσέλιδα των Financial Times και Independent.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα