Ουκρανία: “Δεν θέλουμε να προσαρτήσουμε εδάφη”

Διαβάζεται σε 1'
Ουκρανία: “Δεν θέλουμε να προσαρτήσουμε εδάφη”
AP Photo

Η Ουκρανία δεν επιδιώκει να “προσαρτήσει” ρωσικά εδάφη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκεόργκι Τίχι.

Το Κίεβο δηλώνει ότι δεν αποσκοπεί στην προσάρτηση ρωσικών εδαφών και τονίζει ότι η ουκρανική επίθεση στη ρωσική επικράτεια θα σταματήσει μόνο αν η Μόσχα αποδεχθεί μια «δίκαιη ειρήνη».

«Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η Ουκρανία δεν χρειάζεται την ιδιοκτησία άλλων. Η Ουκρανία δεν θέλει να προσαρτήσει εδάφη της περιφέρειας Κουρσκ, αλλά θέλει να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών της», δήλωσε ο Τίχι σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στη μεγάλης κλίμακας επίθεση που διεξάγουν εδώ και μια εβδομάδα ουκρανικές δυνάμεις στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ουκρανική επίθεση στη Ρωσία είναι «νόμιμη» και θα σταματήσει αν η Μόσχα αποδεχθεί μια «δίκαιη ειρήνη» και τερματίσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι «απέτρεψε» νέες ουκρανικές επιθέσεις στο Κουρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της αεροπορίας, του πυροβολικού και drones, «απέτρεψαν τις προσπάθειες εχθρικών κινητών ομάδων που επέβαιναν σε άρματα μάχης να διεισδύσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος», τόνισε το υπουργείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα