Rachael Lillis: Πέθανε η εμβληματική φωνή των Pokémon

Διαβάζεται σε 2'
Pokémon
Pokémon PRINTSCREEN/YOUTUBE

Η Rachael Lillis, η «φωνή» των Pokemon, έφυγε από τη ζωή στα 46 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η ηθοποιός Rachael Lillis, η οποία πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια Pokémon από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, πέθανε από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 46 ετών.

Η Lillis έδωσε τη φωνή της στους κύριους χαρακτήρες Misty και Jessie και σε πολλούς άλλους στην αγαπημένη ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από τη Veronica Taylor, η οποία συμπρωταγωνιστεί στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του Pokémon Ash Ketchum.

“Η Rachael ήταν ένα εξαιρετικό ταλέντο, ένα φωτεινό φως που έλαμπε μέσα από τη φωνή της είτε μιλούσε είτε τραγουδούσε. Όλοι τη γνωρίζουμε από τους πολλούς υπέροχους ρόλους που έπαιξε, όπως και στο Pokémon”, έγραψε η Veronica Taylor.

Και πρόσθεσε:  “Γέμιζε τα πρωινά του Σαββάτου και τις ώρες πριν/μετά το σχολείο με την υπέροχη φωνή της, τον καταπληκτικό κωμικό συγχρονισμό της και τις αξιοσημείωτες υποκριτικές της ικανότητες”.

Η αδελφή της επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο της Lillis σε ένα GoFundMe που δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία του καρκίνου της και για τη μετακίνησή της σε οίκο ευγηρίας.

“Αυτό ήταν απροσδόκητο και είμαστε εντελώς συντετριμμένοι”, έγραψε η Laurie Orr, προσθέτοντας ότι η υγεία της αδελφής της άρχισε να φθίνει την περασμένη εβδομάδα.

“Η καρδιά μου ραγίζει χάνοντας την αγαπημένη μου αδελφούλα, αν και παρηγορούμαι γνωρίζοντας ότι είναι ελεύθερη”, ανέφερε.

Η σελίδα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 100.000 δολάρια (78.000 λίρες) – συμπεριλαμβανομένων των δωρεών που έγιναν από τους θαυμαστές της μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, οι οποίοι είπαν ότι “έφυγε πολύ νωρίς και πολύ νέα” και ότι το “φως της έλαμπε έντονα” μέσα από το έργο της.

Η κ. Orr δήλωσε ότι τα χρήματα θα διατεθούν τώρα για την εξόφληση των υπόλοιπων ιατρικών λογαριασμών, μια επιμνημόσυνη δέηση και “προσπάθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου”.

Rachael Lillis: Ποια ήταν η “φωνή” των Pokémon

Η Rachael Lillis γεννήθηκε στους Καταρράκτες του Νιαγάρα της Νέας Υόρκης το 1978 και εκπαιδεύτηκε στην όπερα στο πανεπιστήμιο πριν γίνει ηθοποιός φωνής.

Η φωνή της ακούστηκε σε 423 επεισόδια του Pokémon μεταξύ 1997 και 2015, σύμφωνα με το IMDB.

Έδωσε, επίσης, φωνή στον χαρακτήρα Pokémon Jigglypuff, μεταξύ άλλων στην ταινία Detective Pikachu του 2019 και στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Super Smash Bros.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα