Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για την 8χρονη που βρέθηκε νεκρή – Δύο συλλήψεις

Διαβάζεται σε 3'
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για την 8χρονη που βρέθηκε νεκρή – Δύο συλλήψεις
Πισίνα. Εικόνα αρχείου Istock

Η θέση της κατασκήνωσης για το 8χρονο κορίτσι που βρέθηκε νεκρό σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική. Τα σενάρια που εξετάζονται.

Συγκλονίζει το περιστατικό του θανάτου της 8χρονης που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδική.

Σήμερα, Τετάρτη (14/8), αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία συνελήφθη χθες, βάσει του άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Στο κάδρο των αρχών ωστόσο παραμένουν κι άλλα πρόσωπα-κλειδιά, δηλαδή ο ναυαγοσώστης και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης. Ο τελευταίος, μάλιστα, συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/8), με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σχεδόν 12 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”:

«Την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος». 

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πώς η 8χρονη κατάφερε να διαφύγει της προσοχής και να βρει τραγικό θάνατο στην πισίνα.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι το άτυχο κορίτσι, αμέσως μετά το φαγητό, να πήγε στην πισίνα, ενώ το δεύτερο θέλει την 8χρονη να φεύγει από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Δεν απαντούσαν. Κανείς δεν απάντησε. Το πήγαν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν, οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά…».

Την έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα