Φωτιά στην Αττική: Τα τελευταία λόγια της 60χρονης – “Θανάση καιγόμαστε, κλείσε”

Διαβάζεται σε 2'
Κατεστραμμένο σπίτι στη Βορειοανατολική Αττική
Κατεστραμμένο σπίτι στη Βορειοανατολική Αττική (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Σκηνικό καταστροφής στο Πάτημα Χαλανδρίου με καμένες επιχειρήσεις και σπίτια και τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους από τη μανία της πύρινης λαίλαπας. Η μεγαλύτερη τραγωδία, όμως, είναι ο θάνατος μίας 60χρονης γυναίκας – μητέρας δύο παιδιών.

 

Ο θάνατος της 60χρονης γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου από τη φωτιά στην Αττική σκόρπισε θλίψη όσους τη γνώριζαν, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια ενός συναδέλφου της, ο οποίος ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε. «Έβλεπα τη φωτιά, παίρνω τηλέφωνο δεν το σηκώνει ένας συνάδελφος και παίρνω την κοπέλα. Τη ρώτησα τι γίνεται και μου είπε “Θανάση καιγόμαστε κλείσε”. Αυτό ήταν, τέρμα. Φοβήθηκε… Ίσως σου λέει μήπως δεν μπει η φωτιά μέσα και την γλιτώσω» ανέφερε.

 

Δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί από το σημείο

Η γυναίκα, ηλικίας 60 ετών, εργαζόταν στην επιχείρηση εμπορίας λουλουδιών στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Στρατονίκης, στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Την ώρα της φωτιάς οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βγήκαν από το κτίριο και κατά την καταμέτρηση έγινε αντιληπτή η απουσία της, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Η απανθρακωμένη σορός της γυναίκας εντοπίστηκε από πυροσβέστες εντός του κτιρίου όπου στεγαζόταν η βιοτεχνία και πιθανολογείται πως η γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα στον χώρο της επιχείρησης όταν κατέρρευσε η στέγη.

Γιατί δεν δηλώθηκε αγνοούμενη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρχικά ανησύχησαν οι συνάδελφοί της που δεν την έβρισκαν αφού πρώτα είχαν εκκενώσει την επιχείρηση.

Δεν είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη γιατί αρχικά πίστευαν ότι είχε βγει από την πίσω πόρτα, ωστόσο όταν είδαν ότι περνούσαν οι ώρες και δεν την έβρισκαν, κάλεσαν τις Αρχές και οι πυροσβέστες την εντόπισαν στο κατεστραμμένο κτίριο.

Η 60χρονη «δούλευε 20 χρόνια για εμάς»

«Για την κοπέλα ενημερώθηκα το βράδυ, με πήραν από το σπίτι που μένει να με ρωτήσουν που είναι. Λέω η Νάντια έχει φύγει από το μεσημέρι, δεν περίμενα ότι έχει μείνει εδώ ακόμη, έχει πεθάνει, και μας έβαλε αμέσως σε υποψίες. Ήρθαμε εδώ μετά, καλέσαμε την αστυνομία, μπήκαμε μέσα και την βρήκαμε στο μπάνιο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε, η ίδια ήταν παντρεμένη και είχε δύο κόρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα