Η Ιμάν Κελίφ μηνύει όσους τής έκαναν bullying στο Χ

Διαβάζεται σε 2'
Η Ιμάν Κελίφ μηνύει όσους τής έκαναν bullying στο Χ
H Ιμάν Κελίφ απαντά στο διαδικτυακό εκφοβισμό που υπέστη. © 2024 JOHN LOCHER / AP IMAGES

Η Ιμάν Κελίφ αποφάσισε να βγει στην αντεπίθεση για το «ψηφιακό λιντσάρισμα» που υπέστη, καταθέτοντας μήνυση κατά του Χ.

Η Ιμάν Κελίφ έγινε στο Παρίσι χρυσή Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία -στην κατηγορία των 66 κιλών. Αναμφισβήτητα πήρε το χρυσό και στο παγκόσμιο σπορ που λέγεται cyberbullying.

Πέραν των απανταχού χρηστών που είχαν να καταθέσουν την άποψη τους για το βιολογικό της φύλο και της επιτίθεντο σαν να είχαν τις σχετικές εξετάσεις μπροστά τους, ακόμα και σήμερα media την αναφέρουν ως intersex, μολονότι η ίδια έχει δηλώσει πολλάκις πως γεννήθηκε γυναίκα και αγωνίζεται μια δεκαετία σε πρωταθλήματα γυναικών.

Παρεμπιπτόντως, αποκαλύφθηκε ότι υποβλήθηκε και σε εξετάσεις που έδειξαν πως δεν έχει αυξημένη τεστοστερόνη, αλλά ένα θέμα με τις ορμόνες της.

Παρ’ ότι η International Boxing Association που την απέκλεισε από δυο παγκόσμια πρωταθλήματα, έδωσε μεν συνέντευξη, αλλά οι τοποθετήσεις ήταν αντικρουόμενες. Δεν κατέστη σαφής ο λόγος του αποκλεισμού της -καθώς πρόκειται και για ιατρικό απόρρητο. Aναφέρθηκε πως απέτυχε στο τεστ φύλου, δίχως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Αλγερινή λοιπόν, αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον όσων την παρενόχλησαν στο διαδίκτυο και όπως αποκάλυψε το Variety.

Στη μήνυση που κατέθεσε στις γαλλικές αρχές (για επιδεινούμενη παρενόχληση στον κυβερνοχώρο -αναφέρει πως έπεσε θύμα «μισογυνιστικού, ρατσιστικού και σεξιστικού» διαδικτυακού εκφοβισμού) κατονομάζει την συγγραφέα του Χάρι Πότερ, JK Ρόουλινγκ και τον Ίλον Μασκ.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν διαδικτυακώς στο σώμα της πυγμάχου -την προσδιόριζαν άνδρα- και άνοιξαν συζητήσεις για την καταλληλότητά της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος της, Ναμπίλ Μπουντί.

Κατατέθηκε μήνυση και κατά του Χ (Twitter) που σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία σημαίνει ότι κατατέθηκε κατά αγνώστων.

Αυτό εξασφαλίζει ότι η «εισαγγελία έχει όλα τα περιθώρια για να μπορεί να κάνει έρευνες εναντίον όλων των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να έγραψαν μηνύματα μίσους με ψευδώνυμα», όπως διευκρίνισε ο Μπουντί που χαρακτήρισε αυτό που υπέστη η πελάτισσα του ως «ψηφιακό λιντσάρισμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα