Δεκαπενταύγουστος: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών – Σε ποιες περιοχές βρέθηκαν

Διαβάζεται σε 5'
Δεκαπενταύγουστος: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών – Σε ποιες περιοχές βρέθηκαν
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Τι αναφέρουν οι πολιτικοί αρχηγοί στα μηνύματα τους για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Στην καταστροφικές φωτιές στη βορειοανατολική Αττική και στους πληγέντες εστίασαν τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Σακελλαροπούλου: “Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας”

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Λέσβο, αφότου παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία της Αγιάσου και συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της «Μητρός του Θεού Αγία Σιών», ανέφερε: «Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την οποία ο λαός μας τιμά και αναγνωρίζει στο πρόσωπό της την προστάτιδα Μητέρα, επισκιάστηκε δυστυχώς από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Αττική. Σκεφτόμαστε όλους όσους επλήγησαν από αυτές, ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όσους έδωσαν, για άλλη μια φορά, ηρωική μάχη με τις φλόγες, και ελπίζουμε οι ζημιές να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Χρόνια Πολλά!».

Μητσοτάκης: “Οι λίγοι συμπολίτες μας που επλήγησαν, θα αποζημιωθούν άμεσα”

«Ο τόπος προχωράει μπροστά μόνο μέσα από την ενότητα και αντιπαλεύοντας την πόλωση και την τοξικότητα η οποία δυστυχώς δεν έκανε καλό στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τα Χανιά, ο οποίας παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Στέρνες.

«Είναι η μέρα που εορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις μας που φροντίζουμε διαρκώς να ενισχύουμε πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τις τελευταίες ημέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους -ευτυχώς- λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά ότι οι πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τα έχει στα ώστε να τους αποζημιώσει(…) Ελπίζω αυτές τις στιγμές περισυλλογής να μας κάνουν όλους να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πως ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε και πάλι πετυχημένα της μεγάλες δυσκολίες που βλέπουμε να έρχονται στο μέλλον» είπε ακόμη.

Κασσελάκης: “Ακόμη και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί τα πάντα”

Την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης επέλεξε για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ επισκέφθηκε τις δομές κοινωνικής ένταξης του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νησων.

«Την ημέρα που ενώνει τους Έλληνες, την ημέρα της Παναγίας, της μάνας στην οποία προστρέχει για βοήθεια ο αδύναμος, βρήκε ο πρωθυπουργός για μία από τις πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του: ‘”Οι λίγοι που επλήγησαν…”», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει: «100+ καμένα σπίτια, 100.000+ καμένα στρέμματα, 40 χιλιόμετρα καταστροφής. Ποιο είναι το “πολύ” για τον πρωθυπουργό, αν αυτό είναι το “λίγο; Και στα Τέμπη “λίγοι”. Και στην Εύβοια “λίγοι”. Και στον Έβρο, και στην Αττική ξανά… Και τα περισσότερα καμένα στρέμματα στην Ιστορία της χώρας επί των ημερών του πάλι “λίγα”».

Προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός, ακόμη και ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας, εργαλειοποιεί τα πάντα, αδυνατώντας να κατανοήσει το αυτονόητο: ότι οι εικόνες της καταστροφής σε μία ανοχύρωτη πρωτεύουσα δεν είναι ζήτημα λίγων ή πολλών. Είναι πληγή για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που δεν μπορεί πλέον να νιώθει ασφάλεια ούτε στο σπίτι του».

Ανδρουλάκης: “Έχουμε χρέος για τις επόμενες γενιές να προστατέψουμε το φυσικό μας πλούτο”

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑ Νίκος Ανδρουλάκης παραβρέθηκε στη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά Ηρακλειου. Στη δήλωση του αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά που έπληξε την Αττική, σημειώνοντας:

«Σήμερα γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου που αντιπροσωπεύει για τον ελληνικό λαό, το καταφύγιο της ελπίδας και της δύναμης. Δυστυχώς όμως και φέτος δεν αποφύγαμε τις μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές που βύθισαν στο θυμό και την απελπισία τους πολίτες. Έχουμε χρέος για τις επόμενες γενιές να προστατέψουμε το φυσικό μας πλούτο».

«Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η Παναγία να μας φυλάει κσι να μας δίνει δύναμη!» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Κωνσταντοπούλου: “Η γιορτινή μέρα ας είναι έμπνευση να διεκδικήσουμε αγάπη, έγνοια, φροντίδα για τη χώρα μας”

Αυτή η γιορτινή μέρα ας είναι έμπνευση να διεκδικήσουμε αγάπη, ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Χρόνια πολλά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, χρόνια πολλά σε όσους ζουν κι αγαπούν αυτόν τον υπέροχο, πανέμορφο τόπο!
 
Αυτή η γιορτινή μέρα ας είναι έμπνευση να διεκδικήσουμε αγάπη, έγνοια, φροντίδα για τη χώρα μας και για τους ανθρώπους της, εμάς!
 
Χρόνια πολλά σε όσες κι όσους αυτήν την ώρα κι όλες τις ώρες, δίνουν την ψυχή τους και τις δυνάμεις τους, στο καθήκον ή εθελοντικά, για να προστατεύσουν, να σώσουν, να ανατάξουν! Είμαστε ευγνώμονες!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα