Εκλογές ΗΠΑ: Συμφώνησαν για debate οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι – Πότε θα διεξαχθεί

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές ΗΠΑ: Συμφώνησαν για debate οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι – Πότε θα διεξαχθεί
AP

Ο ρεπουμπλικάνος JD Vance και ο δημοκρατικός Tim Walz συμφώνησαν σε debate. Πού θα προβληθεί και πότε θα διεξαχθεί.

Ο JD Vance και ο Tim Walz, οι δυο υποψήφιοι αντιπρόεδροι στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν το τηλεοπτικό του debate την 1η Οκτωβρίου.

Το αμερικανικό δίκτυο CBS, που θα φιλοξενήσει το debate στη Νέα Υόρκη, δήλωσε: “Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους ψηφοφόρους την ευκαιρία να ακούσουν απευθείας από τους υποψηφίους αντιπροέδρους”.

Τα λέμε την 1η Οκτωβρίου, JD,” έγραψε ο Tim Walz, ο αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις, στην πλατφόρμα X την Τετάρτη (14/8).

Ο JD Vance, αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι συμφωνεί με την ημερομηνία της αντιπαράθεσης τον Οκτώβριο, προκαλώντας παράλληλα τον Walz σε μια ξεχωριστή αντιπαράθεση στο CNN στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ανυπομονώ να σε δω και στις δύο!” ανάρτησε ο Vance στην πλατφόρμα X. Ο Walz δεν έχει σχολιάσει ακόμα την πιθανότητα ενός δεύτερου debate.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ και η Χάρις έχουν συμφωνήσει να αντιπαρατεθούν στο δίκτυο ABC στις 10 Σεπτεμβρίου, μετά την αρχική άρνηση του Τραμπ να συμμετάσχει σε debate σε άλλο δίκτυο εκτός του συντηρητικού Fox.

Η κακή απόδοση του Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Τραμπ τον Ιούνιο προκάλεσε κρίση στην υποψηφιότητά του, οδηγώντας τελικά σε εκκλήσεις για αποχώρησή του από την κούρσα πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα