ΗΠΑ: Οι αρχές συνέλαβαν ηγέτη συμμορίας του Περού

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνόμοι του τμήματος της Νέας Υόρκης. Εικόνα αρχείου
Αστυνόμοι του τμήματος της Νέας Υόρκης. Εικόνα αρχείου AP Photo/Bebeto Matthews

Συνελήφθη ο Τζανφράνκο Τόρες-Ναβάρο από πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων στη Νέα Υόρκη. Φέρεται να διέφυγε από το Περού γιατί δολοφόνησε συνταξιούχο αστυνομικό.

Ένας Περουβιανός ο οποίος φέρεται να είναι ηγέτης συμμορίας της χώρας του, συνελήφθη από πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων (ICE) στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη (14/8), όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη εκπρόσωπός της.

Ερευνητές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας ειδοποίησαν το γραφείο της ICE στο Μπάφαλο ότι ο Τζανφράνκο Τόρες-Ναβάρο, 38 ετών, καταζητείται στο Περού, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Μετά τη σύλληψή του μετήχθη σε κέντρο κράτησης στην Μπατάβια, στη Νέα Υόρκη, ενόψει της απέλασής του.

Δεν είναι σαφές αν ο κ. Τόρες-Ναβάρο έχει δικηγόρο στις ΗΠΑ. «Ο Τζανφράνκο Τόρες-Ναβάρο εγείρει μεγάλη απειλή για τις κοινότητές μας και δεν θα επιτρέψουμε η Νέα Υόρκη να γίνει ασφαλές καταφύγιο επικίνδυνων αλλοδαπών», ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου της ICE στο Μπάφαλο, ο Τόμας Μπρόφι.

Η υπηρεσία δεν έκανε σαφές γιατί καταζητείται στο Περού.

Σύμφωνα με περουβιανά μέσα ενημέρωσης, διέφυγε στις ΗΠΑ αφού, σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να δολοφόνησε συνταξιούχο αστυνομικό. Έχει προσωνύμιο «Τζανφράνκο 23», κάτι που κατά τα δημοσιεύματα του περουβιανού Τύπου παραπέμπει στον αριθμό των φερόμενων θυμάτων του.

Εισήλθε παράτυπα στις ΗΠΑ στην περιοχή της πόλης Ρόμα (Τέξας) τη 16η Μαΐου, κατά την ICE. Συνελήφθη, κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος και του δόθηκε εντολή να εμφανιστεί σε ειδικό δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις μετανάστευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα