Ηλεία: Δύο θάνατοι από στρεπτόκοκκο – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νοσοκομείο Πύργου

Διαβάζεται σε 1'
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Ηλεία και πραγματοποιεί αιμοληψίες από τυχαία περιστατικά στο Νοσοκομείο Πύργου, μετά από τους θανάτους δύο πολιτών που εμφάνισαν λοίμωξη από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Μετά την ανατροπή για τον θάνατο του 48χρονου στο Κατάκολο Ηλείας, που τελικά προήλθε από στρεπτόκοκκο και όχι από το τσίμπημα της καφέ αράχνης, ένας ακόμη θάνατος καταγράφηκε στην περιοχή από το συγκεκριμένο μικρόβιο.

Πρόκειται για έναν 45χρονο που βρισκόταν στην Ηλεία και έκανε διακοπές στην Αρχαία Ολυμπία, όταν παρουσίασε αιφνιδιαστικά συμπτώματα του στρεπτόκοκκου και κατέληξε στην Εντατική του Νοσοκομείου Πατρών.

Στο ίδιο νοσοκομείο σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, νοσηλεύεται και τρίτο άτομο με την ίδια κλινική εικόνα αλλά είναι σε καλή κατάσταση.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Ηλεία και λαμβάνει τυχαία δείγματα με αιμοληψίες από διαφορά περιστατικά στο Νοσοκομείο Πύργου με αφορμή θανάτους δυο πολιτών που εμφάνισαν διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Με τα δείγματα του ΕΟΔΥ θα εξετασθεί αν υπάρχει το ενδεχόμενο της διάστασης του μικροβίου του στρεπτόκοκκου ή αν πρόκειται για τυχαία περιστατικά που, σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου, δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα