Φωτιά στον Παλαμπά: Πέρασε στη Θεσπρωτία από την Αλβανία – Μήνυμα 112

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά
Φωτιά ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε στον Παλαμπά Θεσπρωτίας και καίει σε δυσπρόσιτο σημείο. Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Παλαμπά του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, η οποία ξεκίνησε από την περιοχή Γιάνιαρη στην Αλβανία και έχει περάσει τα σύνορα στην Ελλάδα.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δυσπρόσιτο σημείο, όμως υπάρχει πυκνή πευκόφυτη έκταση και έχει νότια κατεύθυνση προς το χωριό του Παλαμπά για το οποίο εκδόθηκε «112» για την εκκένωσή του προς τους Φιλιάτες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 αεροσκάφη.

Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα που μαίνονται

Την ίδια ώρα, επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παναγία Τρικάλων, στην Καλαμπάκα μετά από την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Προληπτικά εκδόθηκε «112» για την εκκένωση της Παναγίας προς Καλαμπάκα. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτράκι Πέλλας από κεραυνό, έχει ακόμη καπνούς αλλά δεν παρουσιάζει επικινδυνότητα, είναι σε εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο και επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και κυρίως δυο ελικόπτερα

Πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυόβρυση Κοζάνης παραμένει σε εξέλιξη αλλά με πολύ βελτιωμένη εικόνα. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 8ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα