Η σφαίρα που… έσωσε τον Ντόναλντ Τραμπ

Διαβάζεται σε 3'
Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφριά
Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφριά AP

Νέα έκθεση φέρνει στο φως ένα άγνωστο μέχρι τώρα γεγονός, κατά τα κρίσιμα δευτερόλεπτα της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Μία… σφαίρα ενδεχομένως να έσωσε τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 13 Ιουλίου στην Πενσιλβάνια, όπου ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως γράφει το BBC, η έκθεση του βουλευτή της Λουιζιάνα Κλέι Χίγκινς αναφέρει πως λίγο πριν ο επίδοξος δολοφόνος πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ένας ελεύθερος σκοπευτής των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησε το όπλο του Κρουκς προκαλώντας του ζημιά, με αποτέλεσμα ο 20χρονος να χάσει για λίγο την εστίαση του μετά τους πρώτους πυροβολισμούς.

Η αναφορά αυτή έρχεται την ώρα που η Μυστική Υπηρεσία αναθέτει προσωρινά κάποιους σωματοφύλακες του προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Τραμπ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Στον Τραμπ θα δοθεί επίσης προστασία από αλεξίσφαιρο γυαλί για να μπορέσει να συνεχίσει τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Η έκθεση του κ. Χίγκινς ανέφερε ότι ένας αξιωματικός των SWAT του Μπάτλερ (σ.σ. ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας) ήταν ο πρώτος που πυροβόλησε εναντίον του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ από απόσταση 100 μέτρων. Ο βουλευτής είπε ότι ο ελεύθερος σκοπευτής εντόπισε την απειλή και έτρεξε προς μία θέση που του εξασφάλισε καθαρή βολή. Στη συνέχεια πυροβόλησε και η σφαίρα χτύπησε μέρος του όπλου του δράστη. Αυτό αποσυντόνισε προσωρινά τον Κρουκς, αλλά, «μετά από λίγα δευτερόλεπτα» ξαναβρήκε τη θέση του πριν τον πυροβολήσει θανάσιμα ένας σκοπευτής της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Κρουκς σκότωσε ένα μέλος του πλήθους και τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο στην επίθεση. Τα επίπεδα ασφαλείας γύρω από τον πρώην πρόεδρο έχουν αυξηθεί από τότε. Τα επίπεδα ασφαλείας γύρω από τον πρώην πρόεδρο έχουν αυξηθεί έκτοτε και η μετάθεση πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας στην ασφάλειά του έγινε εφικτή, λόγω του περιορισμένου προγράμματος ταξιδιών του Τζο Μπάιντεν μετά την αποχώρησή του από την προεκλογική κούρσα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Kimberly Cheatle, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, παραιτήθηκε στις 23 Ιουλίου μετά από ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας. Οι πολιτικοί της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων επέκριναν την έλλειψη πληροφοριών στις απαντήσεις της στις ερωτήσεις τους σχετικά με τον σχεδιασμό της ασφάλειας και τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στις αναφορές για ύποπτη συμπεριφορά του δράστη πριν από τους πυροβολισμούς.

Το FBI ερευνά επί του παρόντος την αποτυχία της προστασίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και οι πολιτικοί ηγέτες στο αμερικανικό Κογκρέσο έχουν επίσης ξεκινήσει έρευνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα