Φωτιές: Μαίνονται σε Φούρνους, Ηράκλειο και Αστυπάλαια – Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Δράμα

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιές: Μαίνονται σε Φούρνους, Ηράκλειο και Αστυπάλαια – Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Δράμα
Πυροσβεστικό ελικόπτερο EUROKINISSI

Από το «112» έχει εκδοθεί μήνυμα εκκένωσης για το Καμάρι που καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Φούρνους. Ενισχύσεις στο σημείο από Σάμο και Ικαρία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ηρακλείου Κρήτης, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα οικισμός. Κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Αστυπάλαια στο ΧΥΤΑ του νησιού, δίχως κίνδυνο επέκτασης.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Ικαρίας. Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές με 4 οχήματα ενώ έχουν μεταβεί 8 δασοκομάντος της 14ης ΕΜΟΔΕ με ένα ελικόπτερο και αναμένονται ενισχύσεις με 10 ακόμη πυροσβέστες με 4 οχήματα από Σάμο και Ικαρία αντίστοιχα.

Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες και οι δύο φωτιές στην Νότια Εύβοια, σε Μεσοχώρια και Ζάρακες βαίνουν πλέον προς οριοθέτηση. Στους Ζάρακες παραμένει μόνο ένα μέτωπο εντός χαράδρας στην οποία έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες κατάσβεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα