Βρούτσης για έναρξη Super League: “Τα γήπεδα ξέφραγο αμπέλι ανήκουν πλέον στο παρελθόν”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γιάννης Βρούτσης
Ο Γιάννης Βρούτσης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στην έναρξη του πρωταθλήματος ποδόσφαιρου, τονίζοντας πως αυτό ξεκινάει σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον κανόνων.

Μήνυμα εν όψει της έναρξης των πρωταθλημάτων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Ξεκινάει το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ για πρώτη φορά σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον κανόνων, διαδικασιών, κυρώσεων και ασφάλειας.

Η εφαρμογή των πρόσφατων μεταρρυθμιστικών νόμων μας ν.5085/2024 και ν. 5128/2024 που υπερψηφίστηκαν απο αρκετά κόμματα ξεκινούν σε πλήρη εφαρμογή .

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στην μάστιγα της παραβατικότητας και της βίας αποδεικνύεται στην πράξη.

Τέσσερις μοναδικές αλλαγές αλλάζουν ριζικά το τοπίο όπως το ξέραμε και περνάμε σε μια νέα εποχή .

1) Η δημιουργία της αναβαθμισμένης ΔΕΑΒ με την δίκαιη , διαφανή και αμεση επιβολή κυρώσεων χωρίς υποκειμενική κρίση αλλά με δέσμη αρμοδιότητα κυρώσεων αντιμετωπίζει ριζικά το αίσθημα αδικίας και ατιμωρησίας .

2) Με την επιβολή λειτουργίας παρακολούθησης την αγωνιστικών χώρων και κάθε περιοχής τους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά κάμερες.

Φυσικά με την απόλυτη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας

3) Η ταυτοπροσωπεία στους φιλάθλους κατά την είσοδο στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ . Μια καινοτομία που σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιεί μια εκκρεμότητα δεκαετιών .

Τα γήπεδα “Ξέφραγο Αμπέλι” ανήκουν πλέον στο παρελθόν .

4) Η μια και μοναδική λέσχη φιλάθλων ανά ΠΑΕ με χρονική εφαρμογή έναρξης 20/8/2024 .

Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε ένα όμορφο πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και σε όλα τα αθλήματα, ανταγωνιστικό , υψηλού επιπέδου, χωρίς βία, χωρίς παραβατικές συμπεριφορές, έτσι όπως αξίζει πραγματικά να είναι.

Στην έναρξη αυτή της νέας περιόδου με το νεο διαμορφωμένο πλέον περιβάλλον οφείλω να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα που υπερψήφισαν τις διατάξεις των δυο νόμων μας, όλες τις ΠΑΕ τις ΚΑΕ την ΕΠΟ τις αντίστοιχες Super league και τον δημοσιογραφικό κόσμο που παρά τις αρχικές ( λογικό ) αμφισβητήσεις στήριξαν και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας γιά την αναβάθμιση του Ελληνικού Αθλητισμού .

Πίστευα και πιστεύω πως ο Αθλητισμός δεν εχει κομματικό ή ιδεολογικό πρόσημο.

Αντίθετα ενώνει, χτίζει γέφυρες και ειναι ότι πιο ωραίο για τον άνθρωπο και τις κοινωνίες!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα