Βόλος – Ολυμπιακός 0-2: Πρεμιέρα με άνετο πέρασμα απ’ το Πανθεσσαλικό

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακός - Βόλος
Ολυμπιακός - Βόλος EUROKINISSI

O Oλυμπιακός ξεκίνησε με νίκη στη Stoiximan Super League, επικρατώντας 2-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Γκολ από Ροντινέι (13′), αυτογκόλ από Κορρεά μετά το σουτ του Μασούρα (73′), με τον Μαρτίνς να εντυπωσιάζει. Με δέκα παίκτες οι Θεσσαλοί από το 32′.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρεμιέρα του στην Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις κερκίδες του οποίου βρέθηκαν περίπου 8.000 οπαδοί των Πειραιωτών.

Ο Ροντινέι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό, ενώ οι Θεσσαλοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 32′ εξαιτίας της αποβολής του Βιγιαφάνιες. Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την… δουλειά στο 73′, με το σουτ του Μασούρα και τον Κορρέα να βάζει το σώμα του, για να αλλάξει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Εξαιρετική εικόνα και από τον Ζέλσον Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το πρώτο τρίποντό του και την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Athens Kallithea στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (26/6, 20:30). Ο Βόλος, ο οποίος ήξερε ότι είχε δύσκολο έργο στην πρεμιέρα, θα κοντραριστεί με τον Asteras AKTOR (25.6, 19:00) στην δεύτερη αγωνιστική.

Το ματς

Όπως γράφει το SPORT24, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε δυνατά και στο 3′ είχε την πρώτη του τελική. ο Μαρτίνς τροφοδότησε τον Βέλντε, ο οποίος έκανε με τη μία το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν σε υψηλό τέμπο, κυρίως από την δεξιά πλευρά και σύντομα στο παιχνίδι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα.

Στο 13′ Ο Τσικίνιο από τα αριστερά στην περιοχή έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μαρτίνς πήρε την μπάλα στα δεξιά, έδωσε την μπάλα στον Ροντινέι και εκείνος με ένα ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 1-0. Οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και δεν άφησαν στον Βόλο δικαίωμα να απειλήσει.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους Θεσσαλούς, καθώς στο 32′ έμειναν με δέκα παίκτες. Πρώτα, στο 30′ ο Βιγιαφάνιες είδε κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Ντόη, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, είδε και δεύτερη για φάουλ πάνω στον Έσε. Το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς άλλες μεγάλες ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του.

Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τις ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι μετρημένες. Στο 61ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίχτυα με τον Μαρτίνς, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έκανε το γύρισμα, ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε από τους παίκτες του να ανεβάσουν ρυθμό, με τους ποδοσφαιριστές του να “απαντούν” με δύο σουτ από Έσε και Στάμενιτς στο 67ο λεπτό. Στο 72′ ο Ολυμπιακός προειδοποίησε γι’ ακόμη μία φορά, με τον Μαρτίνς να μην μπορεί να νικήσει τον Σιαμπάνη.

Τελικά το 2-0 για τους Πειραιώτες έγινε στο 73′. Ο Ζέλσον Μαρτίνς από τα δεξιά έκανε το γέμισμα στην περιοχή και εκεί ο Μασούρας έκανε το σουτ με τη μία. Η μπάλα βρήκε και στον Κορρέα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Βόλου.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το προβάδισμά του, ενώ είχε ευκαιρία και για ένα τρίτο γκολ. Στο 83′ ο Ελ Κααμπί βρέθηκε απέναντι από τον Σιαμπάνη, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Το 2-0 έμεινε έως το φινάλε και οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν.

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Μύγας, Κορρέα, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (89′ Μίλετιτς), Φερράρι, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (66′ Μεντιέτα), Βιγιαφάνιες, Αχεχνούν, Κόσζτσα (66′ Άλτμαν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (57′ Στάμενιτς), Πιρόλα, Ορτέγκα, Ντόη, Έσε, Τσικίνιο (81′ Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς, Βέλντε (71′ Μασούρας), Κωστούλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα