Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Πού θα εκδηλωθούν

Διαβάζεται σε 3'
Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Πού θα εκδηλωθούν
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά και η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Δευτέρα, κυρίως μετά το μεσημέρι όπου θα υπάρχει μεταβολή του καιρού σε ορισμένες περιοχές, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στα Βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα.

Όπως αναφέρει ο Θοδωρή Κολυδάς, την Τρίτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βοχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κυρίως το απόγευμα και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Β. Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά -όχι όμως έντονα- με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.

Το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενω θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή.

Ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-08-2024

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 32 με 34 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-08-2024

Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα