Η Ουκρανία έπληξε ακόμη μία γέφυρα στο Κουρσκ – Βίντεο από τον βομβαρδισμό

Διαβάζεται σε 3'
Η Ουκρανία έπληξε ακόμη μία γέφυρα στο Κουρσκ – Βίντεο από τον βομβαρδισμό
Glomex

Σοβαρά πλήγματα εξακολουθεί να δέχεται η Ρωσία από τις ουκρανικές δυνάμεις. Βομβάρδισαν και δεύτερη γέφυρα στο Κουρσκ. Η στιγμή της ανατίναξης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Η εν λόγω επίθεση έρχεται μερικές ώρες μετά το πρώτο πλήγμα της Ουκρανίας σε κομβικής σημασίας γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επιχείρηση κοντά στην πόλη Γκλουσκόβο έχει αποκόψει μέρος της περιοχής σκοτώνοντας εθελοντές που προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους και εμπόδισαν τις εκκενώσεις πληθυσμών δια ξηράς.

Η γέφυρα χρησιμοποιούνταν από το Κρεμλίνο για την παροχή εφοδίων στα στρατεύματά του και η καταστροφή της θα μπορούσε να δυσχεράνει τις προσπάθειές του.

Το βράδυ της Παρασκευής (16/08) το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει την γέφυρα.

«Για πρώτη φορά, η περιφέρεια του Κουρσκ επλήγη από δυτικής κατασκευής εκτοξευτήρες ρουκετών, πιθανόν αμερικανικούς HIMARS», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Γκλούσκοβο, η γέφυρα καταστράφηκε εντελώς και σκοτώθηκαν εθελοντές που βοηθούσαν τον πληθυσμό που απομακρυνόταν».

Η στιγμή της ανατίναξης της γέφυρας

Πιο κοντά στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ποκρόφσκ οι Ρώσοι

Ωστόσο, καθώς η Ουκρανία προχωρά πιο βαθιά στο δυτικό ρωσικό έδαφος, οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν επίσης πρόοδο στα ανατολικά της Ουκρανίας. Την Παρασκευή, η Μόσχα δήλωσε ότι τα στρατεύματά της κατέλαβαν τη Σεργίιβκα, το τελευταίο από μια σειρά χωριών που διεκδικούν οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες. Οι τελευταίες αυτές προελάσεις φέρνουν τους Ρώσους πιο κοντά στην πόλη Ποκρόφσκ, ένα σημαντικό εφοδιαστικό κέντρο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο για την παροχή εφοδίων στα ουκρανικά στρατεύματα κατά μήκος του ανατολικού μετώπου.

Το Ποκρόφσκ βρίσκεται βορειοδυτικά της ρωσοκρατούμενης περιοχής Ντονέτσκ, η οποία δέχεται ουκρανικά πυρά από το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί πολίτες. Μήνυμα του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, Σεργκίι Ντομπριάκ, την Πέμπτη, καλούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή καθώς η Ρωσία “πλησιάζει γρήγορα τα περίχωρα”.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι που έχουν τοποθετηθεί από τη Ρωσία στο τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τη Μόσχα, κατηγόρησαν το Κίεβο για μια επίθεση σε εμπορικό κέντρο, η οποία τραυμάτισε τουλάχιστον επτά άτομα. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, η πόλη βρίσκεται υπό βομβαρδισμό από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι τις τελευταίες 24 ώρες, τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, επικαλούμενο τον επικεφαλής της περιοχής του Ντονέτσκ.

Στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, πύραυλοι που στόχευαν μια γέφυρα που κατασκευάστηκε κατόπιν εντολής του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Telegram. Το Κίεβο έχει εξαπολύσει πολλαπλές επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων στη γέφυρα του Κερτς από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την στρατιωτική της επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα