Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης AKTOR 0-1: Άδειοι οι πράσινοι, σπουδαίο διπλό για τους Αρκάδες

Διαβάζεται σε 3'
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης AKTOR 0-1: Άδειοι οι πράσινοι, σπουδαίο διπλό για τους Αρκάδες
EUROKINISSI

Ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR πανηγύρισε σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού, ο οποίος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 51ο λεπτό, εξαιτίας αποβολής του Ζέκα. Ο Κρεσπί πέτυχε το “χρυσό” γκολ στο 52′, αφού νίκησε πρώτα την αποβολή.

Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR, ένα “χαστούκι” δέχθηκε ο Παναθηναϊκός που γκέλαρε στην 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι Αρκάδες πήραν το τρίποντο, επικρατώντας 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Όπως γράφει το SPORT24, σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κρεσπί, ο οποίος στο 52ο λεπτό πέτυχε το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε ανατραπεί από τον Ζέκα, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Οι Αρκάδες είχαν εξαιρετική εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό λίγες μέρες μετά την τεράστια προσπάθεια στο Άμστερνταμ να κινείται σε πάρα πολύ ρηχά νερά.

Ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνεται στο πρώτο παιχνίδι με την Λανς την Πέμπτη (22/8) για τα playoffs του Conference League, ενώ την δεύτερη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (25/8, 21:00). Ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR από την πλευρά του υποδέχεται τον Βόλο (25/8, 19:00) στο Κολοκοτρώνης.

Το ματς

Ο Αστέρας AKTOR δεν έδειξε διάθεση να μείνει πίσω στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Απεναντίας φρόντισε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να γίνει απειλητικός. Στο 18′ οι Αρκάδες είχαν πολύ καλή στιγμή για το γκολ. Ο Μπαρτόλο έκανε ο γέμισμα από τα δεξιά, ο Άνταμ πήρε την κεφαλιά μόνος του, ήταν για λίγο άστοχος.

Ήταν ουσιαστικά μία ευκαιρία “καμπανάκι” για τον Παναθηναϊκό. Στο 20ο λεπτό ο Τετέ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με πλασέ του από τα δεξιά στην περιοχή. Όμως, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, με το VAR να επιβεβαιώνει την αρχική απόφαση του βοηθού,

Στο 27′ ο Αστέρας AKTOR είχε ακόμη μία καλή στιγμή, με τον Μπαρτόλο να κάνει καλό σουτ εκτός περιοχής και τον Λοντίγκιν να αποκρούει την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους ισορρόπησε. Στο 31′ απείλησε με σουτ του Τετέ εκτός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 42′ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Ο Μαξ γύρισε από τα αριστερά στο πρώτο δοκάρι, ο Τζούριτσιτς έκανε το πλασέ, αλλά μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Αρκάδες. Ο Άνταμ βρήκε τον Κρεσπί στην πλάτη της άμυνας των πρασίνων. Ο Ζέκα τον ανέτρεψε και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Κρεσπί ανέλαβε και το φάουλ, εκτέλεσε, ο Λοντίγκιν βρήκε την μπάλα, δεν κατάφερε να την διώξει και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Ο Αλόνσο θέλησε να αντιδράσει άμεσα και έτσι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα και Γέντβαϊ. Οι Αρκάες καρδιοχτύπησαν το τριφύλλι και στο 63′. Ο Κρεσπί βρήκε δίχτυα, μετά από πάσα του Μπαρτόλο. Ωστόσο ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του, θεωρώντας πως ο Μπαρτόλο είναι εκτεθειμένος. Την απόφαση επιβεβαίωσε και το VAR.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μαξ, Ζέκα, Μακσίμοβιτς, Βιλένα, Τετέ, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

AΣΤΕΡΑΣ AKTOR: Παπαδόπουλος, Καστάνο, Αλάγκμπε, Γκατσία, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ, Μπαρτόλο, Κρέσπι, Καλτσάς, Άνταμ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα