Οδόσημα μνήμης στην Ερμού – Κάνουμε έναν ιστορικό περίπατο στο φως της πανσελήνου

Διαβάζεται σε 1'
Οδόσημα μνήμης στην Ερμού – Κάνουμε έναν ιστορικό περίπατο στο φως της πανσελήνου
Andrea Bonetti / SOOC

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζει τις δράσεις του, ένα χρόνο μετά τη συναυλία της πανσελήνου στο κτίριο του ΣΕΑ, με έναν περίπατο στον πεζόδρομο της οδού Ερμού.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων μας προσκαλεί σε έναν βραδινό περίπατο στην ιστορία και την αρχαιολογία της Αθήνας, όπως καταγράφεται σε ένα μικρό σημείο της πόλης: στον πεζόδρομο της οδού Ερμού.

Το χρονικό ξεκινά από τους οικισμούς και τα νεκροταφεία της Εποχής του Χαλκού στην περιοχή και ταξιδεύει στα ευρήματα που σηματοδοτούν τη γέννηση του άστεως, την ανέγερση των κλασικών μνημείων, την εξάπλωση της γλυπτοθήκης του θανάτου στον Κεραμεικό, τις βαρβαρικές εισβολές στο τέλος της αρχαιότητας, τη βυζαντινή πόλη και τους ναούς της και την Επανάσταση.

Συνεχίζει με τη στέψη του Όθωνα στο Θησείο, την ανέγερση των ανακτόρων στον ορίζοντα της οδού Ερμού, τους καταυλισμούς των Μικρασιατών προσφύγων στο ναό του Ηφαίστου, τις περιπέτειες των αρχαιοτήτων στην Κατοχή, τον αφανισμό των Εβραίων της Αθήνας, τις μάχες των Δεκεμβριανών στα πέριξ του Κεραμεικού, αλλά και τα προβλήματα της διαχείρισης του παρελθόντος, αρχαίου και πρόσφατου, στις μέρες μας.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
Σημείο συνάντησης: έξω από την ιστορική έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136 και Ευβούλου
Ώρα έναρξης: 20:30, διάρκεια: 90′
Συμμετοχή ελεύθερη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα