Λήδα Μανθοπούλου: Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου

Διαβάζεται σε 2'
Λήδα Μανθοπούλου
printscreen/Instagram

Η Λήδα Μανθοπούλου θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η αγάπη της για τον αθλητισμό αλλά και η αλλαγή που έφερε στη ζωή της η διάγνωσή της με πολλαπλή σκλήρυνση.

Το «παρών» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στο αγώνισμα των 100 μέτρων, αναμένεται να δώσει η Λαρισαία αθλήτρια, Λήδα Μανθοπούλου.

«Γενικά δεν αγχώνομαι στους αγώνες. Υπάρχει έτσι ένα μικρό γαργαλητό στην κοιλίτσα μου, αλλά είμαι καλά. Το ελέγχω, προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου, δεν είναι ο πρώτος αγώνας που θα τρέξω ούτε ο τελευταίος, το έχω κάνει άπειρες φορές και είναι κάτι που αγαπώ παρά πολύ», είπε αρχικά η Λήδα Μανθοπούλου στην κάμερα της  ΕΡΤ3 και της εκπομπής «Περίμετρος».

Η 19χρονη πριν από ένα-ενάμιση χρόνο διαπίστωσε πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και, όπως τόνισε η ίδια, στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της.

«Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάστηκα τουλάχιστον 6 μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου και τον οργανισμό μου που ήταν πολύ μεγάλες, είχα πόνους, άλλαξε πολύ η καθημερινότητά μου», είπε η αθλήτρια και ανέφερε  ότι μπορεί να δίστασε να μπει στο γήπεδο ξανά αλλά «είναι κάτι που μου αρέσει και το αγαπώ και θα το συνεχίσω. Δεν θα με βάλει κάτω τίποτα».

Η Λήδα Μανθοπούλου συμμετέχει σε αγώνες από παιδί και έχει δεχθεί πανελλήνιες διακρίσεις ενώ το 2017, η Λήδα Μανθοπούλου είχε υπάρξει πρωταθλήτρια στα 80 μέτρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 (παμπαίδων-παγκορασίδων).

Η 19χρονη αθλήτρια είναι ένα από τα 3 παιδιά του  Αίαντα Μανθόπουλου, έγινε η πρώτη Λαρισσαία αθλήτρια που θα μετέχει σε Παραολυμπιάδα και η ίδια απέσπασε το εισιτήριο για το Παρίσι με χρόνο 12,62, που αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Σύμφωνα με την προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη υπάρχουν ελπίδες για μεγάλα πράγματα, οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, με τη 19χρονη σπρίντερ να χρειάζεται τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων για να πετύχει το όνειρό της την 31η Αυγούστου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα