Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 21 Αυγούστου – 4 ευκαιρίες ψυχαγωγίας, χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Sunset DJ sets
Sunset DJ sets Pelagia Karanikola

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις-εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, και περνάει σιγά σιγά και ο Αύγουστος, η Αθήνα προσφέρει ευκαιρίες για ψυχαγωγία και δωρεάν εκδηλώσεις – που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 21 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Sunset DJ sets – Δωρεάν στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ

Κάθε Τετάρτη στις 20.00, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, με θέα 360˚ από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, αγαπημένοι DJs μας περιμένουν με φόντο το ηλιοβασίλεμα και ρυθμούς από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats. Στις 21/08 στα decks ο Michalis Kamakas.

Δωρεάν εικαστικό αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα

Το Μουσείο Φιλελληνισμού και το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο του έτους “2024, Έτος Λόρδου Βύρωνα και Φιλελληνισμού”, συνδιοργανώνουν μία σημαντική ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 50 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών με τίτλο: “… Όπου μεγάλωσαν οι τέχνες του πολέμου και της ειρήνης…”.

Η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα αποτελεί σημείο αναφοράς για 50 διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι τιμούν με έργα τους τον μεγάλο ρομαντικό ποιητή και Φιλέλληνα.

Το ιστορικό φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου φιλοξενεί για τους επόμενους μήνες, ένα πολυεπίπεδο εικαστικό αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα που ενθαρρύνει την εξερεύνηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του σε σχέση με τη φλογερή αγάπη του για την Ελλάδα και την ελευθερία.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9 π.μ. – 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Δωρεάν υπαίθριες εκθέσεις φωτογραφίας

Το Athens Photo World, το ετήσιο φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας, επιστρέφει για έκτη χρονιά στην πολιτιστική σκηνή της πόλης.

Το Athens Photo World πιστό στο στόχο του (την ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των πρωταγωνιστών του και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου και της ιστορίας του, την ώρα που αυτή γράφεται) επανέρχεται στο κέντρο της πόλης με δύο υπαίθριες εκθέσεις, το διαγωνισμό για το Βραβείο Athens Photo World και ένα διήμερο με Ψηφιακές Προβολές παρουσίασης δουλειάς σύγχρονων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων και επίκαιρων θεμάτων.

Υπαίθριες Εκθέσεις στο κέντρο της Αθήνας:

  • “Ολυμπιακοί Αγώνες” Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου, από την πλευρά της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και στη λεωφόρο Αμαλίας. Φέτος, πέμπτη χρονιά συνεργασίας του Athens Photo World με τον Εθνικό Κήπο, παρουσιάζεται, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)  η έκθεση με θέμα “Ολυμπιακοί Αγώνες”, αφιερωμένη στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες.
  • “Ορεινή Ελλάδα”: Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση στην Περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
    Βαθύ πράσινο, ζεστό καφέ, με πορτοκαλί πινελιές, και το ψυχρό γαλάζιο των ορεινών υδάτων κάτω από τον μπλε μεσογειακό ουρανό. Μια Ελλάδα διαφορετική από το θαλασσινό τοπίο με το οποίο συνήθως την συνδυάζουμε, πλούσια σε χρώματα, αρώματα, ζωή και διαδρομές.
    Οι φωτογράφοι της έκθεσης μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε ανισόπεδες διαδρομές στην κεντρική και δυτική Ελλάδα, μέσα από τους εντυπωσιακούς βραχώδεις όγκους των Μετεώρων, τις μυθικές Δρακολίμνες και τις Αρένες, μέσα από περάσματα και φαράγγια σαν του Αώου και του Μπάρου, τις κοιλάδες του Ασωπού και τη Βάλια Κάλντα για να αγγίξουμε τελικά τις κορυφές, από την Πίνδο μέχρι την κατοικία των Θεών στον Όλυμπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα