Ασπρόπυργος: Φωτιά σε εργοστάσιο, καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ – Μήνυμα από το 112

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά σε εργοστάσιο (Φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά σε εργοστάσιο (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι της Τρίτης, σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Καίγεται δεξαμενή με 1,5 τόνους νιτρικού οξέως. Βίντεο από το σημείο.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά από φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι της Τρίτης, σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει δεξαμενή που περιέχει 1,5 τόνους νιτρικού οξέως που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του εργοστασίου λιπασμάτων, επί της οδού Αγίου Ιωάννη Στεφάνη, στα Νεόκτιστα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ελικόπτερο καθώς και ειδική ομάδα χημικών.

Σημειώνεται πως έχουν απομακρυνθεί οι εργαζόμενοι από το σημείο, με την Πυροσβεστική να κρίνει ως ιδιαίτερα σοβαρή τη φωτιά.

Μήνυμα από το 112 στον Ασπρόπυργο

Λίγο πριν τις 12:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην περιοχή Νεόκτιστα του Ασπροπύργου. Καπνός στην ευρύτερη περιοχή. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται πως το νιτρικό οξύ χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, ευρέως στην παρασκευή λιπασμάτων. Είναι πολύ καυστικό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα σε επαφή με το δέρμα ή τους ιστούς.

Ταυτόχρονα, οι αναθυμιάσεις του είναι τοξικές και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό των αναπνευστικών οδών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα