Ναυάγιο στην Ιταλία: Στον σεφ του πολυτελούς γιοτ ανήκει η σορός που εντοπίστηκε

Διαβάζεται σε 2'
Έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στην περιοχή του Παλέρμο, στην Ιταλία
Έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στην περιοχή του Παλέρμο, στην Ιταλία AP Photo

Ο Recaldo Thomas που εργαζόταν ως σεφ στο σκάφος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εντοπίστηκε νεκρός δίπλα στα συντρίμμια του Bayesian

Ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων από τη βύθιση του υπερπολυτελούς γιοτ με 22 άτομα επιβαίνοντες, στα ανοιχτά του Παλέρμο βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, έγινε νωρίτερα γνωστή η ταυτότητα της σορού που εντοπίστηκε κοντά στα συντρίμμια του σκάφους.

Η σορός, σύμφωνα με το BBC, πιστεύεται ότι ανήκει στον Recaldo Thomas, έναν Καναδο-Αντιγκουανό σεφ που εργαζόταν στο Bayesian.

Οι φίλοι του αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη του. Ο Gareth Williams, ο οποίος ζει στην Αντίγκουα και γνώριζε τον Thomas για 30 χρόνια, δήλωσε:

«Μπορώ να μιλήσω για όλους όσους τον γνώριζαν όταν λέω ότι ήταν ένας αγαπητός, καλοσυνάτος άνθρωπος με μια ήρεμη ψυχή».

«Μου είπε μόλις πριν από λίγες μέρες ότι χρειαζόταν να δουλέψει δύο ακόμα σεζόν για να φτιάξει το σπίτι των αείμνηστων γονιών του. Αγαπούσε τη ναυτιλία, αλλά ήταν κουρασμένος» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων

Εν τω μεταξύ η αναζήτηση για τους έξι αγνοούμενους επιβάτες «συνεχίζεται αδιάκοπα», αλλά οι δύτες δεν έχουν βρει τίποτα, αναφέρει η ιταλική ακτοφυλακή.

Η ακτοφυλακή αναφέρει ότι εξειδικευμένοι δύτες «αξιολογούν τη δυνατότητα ασφαλούς εισόδου στο ναυάγιο», αλλά η έρευνα «περιπλέκεται από το βάθος και τη θέση της καρίνας που βρίσκεται στον πυθμένα» – 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Προσθέτει επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος «ρύπανσης από υδρογονάνθρακες» – δηλαδή δεν διαρρέει πετρέλαιο ή άλλο παρόμοιο καύσιμο από το ναυάγιο.

Πυροσβέστες με εκπαίδευση σε καταδύσεις σε μεγάλα βάθη έφθασαν χθες το βράδυ με στόχο να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν τους έξι αγνοούμενους που πιθανώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ναυάγιο.

Όμως, οι δύτες δεν μπόρεσαν να εισέλθουν αμέσως στο εσωτερικό του ναυαγίου, που βρίσκεται σε βάθος 49 μέτρων, «εξαιτίας της παρουσίας επίπλων που εμπόδιζαν την είσοδο», εξήγησαν οι πυροσβέστες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Μόλις καταφέρουν να μπουν, «οι χώροι είναι πολύ περιορισμένοι και εάν συναντάς ένα εμπόδιο, είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσεις και να βρεις εναλλακτικούς δρόμους», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστών, ο Λούκα Κάρι.

Λαμβάνοντας υπόψη το βάθος, κάθε κατάδυση περιορίζεται σε μόλις 8-12 λεπτά και σήμερα το μεσημέρι ο κυματισμός ήταν μεγαλύτερος, καθιστώντας τις επιχειρήσεις ακόμα πιο περίπλοκες, σύμφωνα με μία δημοσιογράφο του AFPTV.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα