Ο Πλεύρης, o “μπάτσος” και το Αυτόφωρο: Να τον μαζέψει ο Μητσοτάκης…

Διαβάζεται σε 3'
Θάνος Πλεύρης
Θάνος Πλεύρης EUROKINISSI

Η νοοτροπία του Πλεύρη δεν συνάδει με τις αρχές μιας δημοκρατικής, ανοιχτής και ελεύθερης Πολιτείας, που δεν απαγορεύει ούτε τιμωρεί τις «προκλητικές» λέξεις

Τι κάνει ένας πολιτικός για να μην χαθεί από την επικαιρότητα, όταν δεν κατέχει πλέον κάποια προβεβλημένη θέση; Συνήθως ανεβάζει μια ανάρτηση σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή βγαίνει σε κάποιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό κανάλι και κάνει μια «ευρηματική», συνάμα και προκλητική, δήλωση. Αν η δήλωση αυτή θεωρηθεί ευνοϊκή για κάποια πολυπληθή επαγγελματική ή κοινωνική ομάδα και μπορεί να του αποφέρει και ψήφους, τόσο το καλύτερο.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα. Ο πρώην υπουργός, νυν(απλώς) βουλευτής, Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα ζητήσει να ποινικοποιηθεί η λέξη «μπάτσος». Δηλαδή, όποιος τη χρησιμοποιεί να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται στο Αυτόφωρο!

Δεν έχει σημασία το ότι ο Πλεύρης εκμεταλλεύεται την απερίσκεπτη έως βλακώδη συμπεριφορά του πρώην καλαθοσφαιριστή και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, για να εμφανιστεί σαν προστάτης των αστυνομικών. Σημασία έχει η νοοτροπία του Πλεύρη. Η οποία δεν συνάδει με τις αρχές μιας δημοκρατικής, ανοιχτής και ελεύθερης Πολιτείας, που δεν απαγορεύει ούτε τιμωρεί τις «προκλητικές» λέξεις που οι πολίτες χρησιμοποιούν για να χαρακτηρίσουν τους άρχοντες, το κράτος, τους υπαλλήλους του, τους πολιτικούς εν γένει.

Θυμίζουμε ότι, κατά καιρούς, πρωθυπουργοί, υπουργοί, αρχηγοί, βουλευτές έχουν αποκληθεί «προδότες», «ξεπουλημένοι», «πουτάνας γιοί»(αυτό σαν αντιγραφή από την Αμερική) κ.α. Το κράτος αποκαλείται «μπουρδέλο». Και για να μη μείνουμε μόνο στους επίσημους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν, εμείς οι δημοσιογράφοι αποκαλούμαστε από καιρού εις καιρόν «αλήτες, ρουφιάνοι» κ.α.

Σύμφωνα με τη λογική του Πλεύρη, όποιος πει ότι ο πρωθυπουργός (ο χτεσινός, ο σημερινός, ο αυριανός) ήταν ή(θα) είναι «ξεπουλημένος», πρέπει πάραυτα να συλλαμβάνεται και να πηγαίνει στο Αυτόφωρο. Αν αυτή η ποινική μεταχείριση πρέπει να ισχύσει για όποιον αποκαλέσει «μπάτσο» κάποιον αστυνομικό, γιατί και οι δημοσιογράφοι-και άλλες επαγγελματικές ομάδες-να μην απαιτήσουν το ίδιο; Θα κάνει ο Πλεύρης την ίδια πρόταση και γι’ αυτούς; Και τι θα γίνει, άραγε, με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, στις οποίες η λέξη «μπάτσος;» δίνει και παίρνει; Ποιος θα συλλαμβάνεται και θα στέλνεται στο Αυτόφωρο; Ο παραγωγός, ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης ή ο ηθοποιός;

Πρόκειται, φυσικά, για αστειότητες. Τέτοια δεν γίνονται σε δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης. Συνηθίζονται στις χώρες του Πούτιν, του Ερντογάν, του Όρμπαν. Αν γοητεύεται από αυτές ο Πλεύρης, ας πάει εκεί να γίνει βουλευτής και να μεγαλουργήσει. Επειδή, όμως, είναι βουλευτής στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, καλό είναι να τον φωνάξει ο Μητσοτάκης και να του πει να κόψει την παπαρολογία, η οποία, έτσι κι αλλιώς, δεν ποινικοποιείται.

Με άλλα λόγια, ας του δώσει μια (φιλική) μπάτσα, για να μαζευτεί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα