Ιράν: Ανατροπή λεωφορείου με 28 νεκρούς προσκυνητές από το Πακιστάν

Διαβάζεται σε 1'
Ιράν: Ανατροπή λεωφορείου με 28 νεκρούς προσκυνητές από το Πακιστάν
AP

Λεωφορείο που μετέφερε 51 σιίτες προσκυνητές από το Πακιστάν ανατράπηκε στο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 επιβάτες και να τραυματιστούν άλλοι 23 άνθρωποι.

Λεωφορείο που μετέφερε Πακιστανούς προσκυνητές ανατράπηκε στο Ιράν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 επιβάτες, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική ιρανική επαρχία Γιαζντ λόγω ελαττωματικού συστήματος πέδησης, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο προκαταρκτική αστυνομική έρευνα.

Άλλοι 23 επιβάτες τραυματίστηκαν, οι επτά από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο διευθυντής διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας στην κρατική τηλεόραση.

Οι προσκυνητές πήγαιναν στην ιερή πόλη του Ιράκ, την Καρμπάλα, για να τιμήσουν ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο σιιτικό ημερολόγιο.

Περίπου 53 άνθρωποι πιστεύεται ότι επέβαιναν στο λεωφορείο τη στιγμή του τροχαίου, όπως ανέφερε το πακιστανικό Dawn News, συμπεριλαμβανομένων προσκυνητών από τη Larkana, το Ghotki και πόλεις της Sindh.

Έντεκα γυναίκες και 17 άνδρες είναι μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείρισης κρίσεων.

Το λεωφορείο έπιασε φωτιά μπροστά από το σημείο ελέγχου Dehshir-Taft στο Ιράν, περίπου 681 χιλιόμετρα (423 μίλια) νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα