Τι σημαίνει το να είσαι “demure”- Το νέο TikTok trend

Διαβάζεται σε 2'
Τι σημαίνει το να είσαι “demure”- Το νέο TikTok trend
AP Photo

Η λέξη “demure” έχει προκαλέσει “φρενίτιδα” στον κόσμο του διαδικτύου. Τι σημαίνει το νέο trend του TikTok και πώς ακριβώς ξεκίνησε;

Είναι δεδομένο ότι το TikTok μπορεί να καθορίσει τι είναι μόδα και τι όχι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστή TikToker, Jools Lebron, φέρνει τους χρήστες του διαδικτύου  σε επαφή με την λέξη “demure” και την καθιστά απευθείας trend.

Όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν, όταν η Jools Lebron με το 1,5 εκατ. ακόλουθους ανάρτησε ένα βίντεο 38 δευτερολέπτων που έδειχνε και σχολίαζε το μακιγιάζ της. Η TikToker κατάφερε απευθείας να εκτοπίσει από την πρώτη θέση των trend το “brat summer” που είχε κατακτήσει τα social media.

@joolieannie #fyp #demure @OAKCHA @Paul | Fragrance Influencer ♬ original sound – Jools Lebron

Σε αντίθεση με το “brat”, ο όρος “demure” σημαίνει να είσαι σεμνός, χαριτωμένος και προσεκτικός.

«Βλέπετε πώς κάνω το μακιγιάζ μου για τη δουλειά; Πολύ σεμνό (demure), πολύ προσεκτικό. Δεν κάνω πολλά. Είμαι πολύ προσεκτική ενώ είμαι στη δουλειά. Βλέπετε πώς δείχνω; Πολύ περιποιημένη.» «Η σεμνότητά σου είναι ό,τι σημαίνει για σένα. Είναι να είσαι προσεκτική και να λαμβάνεις υπόψη τους ανθρώπους γύρω σου, αλλά και τον εαυτό σου και το πώς παρουσιάζεσαι στον κόσμο», είπε η Jools στο CBS Mornings. Η Jools, γνωστή ως joolieannie στο TikTok, είπε ότι η εκδοχή του “demure” δεν αφορά μόνο την εμφάνιση. είναι μια δήλωση αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης.

Να σημειωθεί ότι ο όρος “demure” έχει χρησιμοποιηθεί και από πολλές γνωστές προσωπικότητες, όπως η Jennifer Lopez , o Penn Badgley αλλά ακόμα και από τον Λευκό Οίκο για να “καυχηθεί” για τις πρόσφατες προσπάθειες ελάφρυνσης του φοιτητικού χρέους της κυβέρνησης ΜπάιντενΧάρις. 

Με εκατομμύρια προβολές στο TikTok και μια αυξανόμενη βάση θαυμαστών, η Jools επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει να είσαι «σεμνός» στην ψηφιακή εποχή. Για την Jools, δεν είναι απλώς μια φράση, είναι τρόπος ζωής. Χρησιμοποιεί την έννοια “demure” όχι μόνο για να περιγράψει το κλασικό, συγκρατημένο στυλ της, αλλά και ως ένα χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της ως τρανς γυναίκα.

H Jools σε πρόσφατη ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό εκμυστηρεύτηκε στους ακόλουθούς της ότι τα social media της έχουν αλλάξει τη ζωή και ότι με τα έσοδα που της προσφέρουν είναι πλέον σε θέση να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο της φυλομετάβασής της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα