Τραγωδία στη Χαλκιδική: Από τις 9 Ιουλίου είχε ενημερωθεί ο δήμος για το λούνα παρκ

Διαβάζεται σε 3'
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

Η αστυνομία φαίνεται ότι με έγγραφο της, από τις 9 Ιουλίου, είχε ενημερώσει τον δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ στη Χαλκιδική δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη (21/08), στη Βέροια, η κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ένα τεράστιο “γιατί;” βασανίζει τους οικείους του 19χρονου, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι χάθηκε με αυτό τον τρόπο.

“Το συγκεκριμένο παιχνιδομάγαζο λειτουργεί εντελώς αυθαίρετα. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να χάσω εγώ το δικό μου παιδί για να γίνει ο έλεγχος. Πιστεύω ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 19χρονου.

Αποκάλυψη εγγράφου για ενημέρωση του δήμου Κασσάνδρας για το λούνα παρκ από τις 9 Ιουλίου

Η είδηση του τραγικού και άδικου θανάτου του 19χρονου έχει σοκάρει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει οργή για τις συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας τόσο του συγκεκριμένου πάρκου ψυχαγωγίας, όσο και ανάλογων με εκείνο της Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το “πινγκ πονγκ” ευθυνών για την τραγωδία στο λούνα παρκ, με το ΥΠΑΝ να “δείχνει” ως υπεύθυνο τον δήμο κι εκείνος την γραφειοκρατία.

Την ίδια ώρα η αστυνομία φαίνεται ότι με έγγραφό της, είχε ενημερώσει από τις 9 Ιουλίου τον δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ στη Χαλκιδική δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκάλυψη της ΕΡΤ, το έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας, με χαρακτηριστική ημερομηνία την 9η Ιουλίου, προς τον δήμο Κασσάνδρας, αναφέρει τη λειτουργία καταστήματος άνευ γνωστοποίησης, όπως είναι και το θέμα του εγγράφου.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Την ίδια ώρα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα τους για τη συλλογή στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, τμήμα του οποίου έσπασε και έτσι ο 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια των αδερφών του και της μητέρας του, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πολυγύρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου. Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ για την τραγωδία διευκρίνισε πως δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον Δήμο, ενώ επεσήμανε πως το συγκεκριμένο βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα