Ανδρουλάκης: Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, ποιους ευνοεί η απαξίωση του ΕΣΥ;

Διαβάζεται σε 1'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υποβάθμιση του ΕΣΥ με φόντο την καταγγελία γιατρών της Σάμου για νοσηλεία παιδιάτρου με συμπτώματα εγκεφαλικού λόγω των εξαντλητικών ωραρίων

Την καταγγελία γιατρών της Σάμου ότι η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου νοσηλεύεται στην Αθήνα με συμπτώματα εγκεφαλικού λόγω των εξαντλητικών ωραρίων επικαλείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης, “αντίστοιχη κατάσταση με υποστελεχωμένα τμήματα και υπερεφημέρευση επικρατεί σχεδόν στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας”.

“Διανύουμε τη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη” επισημαίνει στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως “βασική του δέσμευση όταν πήρε τα 40 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, που δόθηκαν επί της ουσίας για τη δημόσια υγεία, ήταν ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”. “Αντ’ αυτού, οι δομές δημόσιας υγείας καταρρέουν” τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και απευθύνει την εξής ερώτηση προς τον πρωθυπουργό:

“Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, ποιους ευνοεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα