Υποχρέωση απόκτησης POS και αξιολόγηση των επιλογών των επιχειρήσεων

Διαβάζεται σε 4'
Υποχρέωση απόκτησης POS και αξιολόγηση των επιλογών των επιχειρήσεων
UNSPLASH

Η υποχρέωση απόκτησης POS έχει επηρεάσει σημαντικά τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Μετά από πολλές διορίες και παρατάσεις, η υποχρέωση απόκτησης POS είναι πλέον οριστική. Σαρωτικούς ελέγχους ετοιμάζεται η ΑΑΔΕ να πραγματοποιήσει στις επιχειρήσεις, προκειμένου να ελέγξει αν αυτές παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμής με POS και αν τα μηχανήματα πληρωμών τους είναι διασυνδεδεμένα με τις ταμειακές.

Ποιές είναι οι επιλογές που έχουν οι επιχειρήσεις;

Η ομάδα της ιστοσελίδας μας πραγματοποίησε έρευνα στην αγορά των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών (PSP) και ανακάλυψε ότι οι επιχειρήσεις έχουν τις παρακάτω δύο επιλογές:
• Τράπεζες
• Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (PSP=Payment Service Providers)

1.  Τράπεζες

Οι τράπεζες αποτελούν μία παραδοσιακή επιλογή για τις επιχειρήσεις που χρειάζονται συστήματα POS. Προσφέρουν σταθερότητα και αξιοπιστία αν και υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Τα υψηλά κόστη, αφού συνήθως χρεώνουν υψηλές προμήθειες καθώς και μηνιαίες συνδρομές.
  • Χρονοβόρες διαδικασίες εγκατάστασης και υποστήριξης, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να καθυστερήσουν έως και μήνες.
  • Απουσία επιπλέον υπηρεσιών και εργαλείων σε σύγκριση με τις εξειδικευμένες ψηφιακές λύσεις των άλλων μορφών παρόχων.

2. Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (PSP)

Οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών προσφέρουν πολλαπλά οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την ευκολία των πληρωμών τους.

Οι περισσότεροι πάροχοι που εξετάσαμε προσφέρουν γρήγορες και απλές διαδικασίες εγκατάστασης των συστημάτων POS, καθιστώντας εύκολη την ενσωμάτωσή τους στην επιχείρηση.

Η έρευνά μας έδειξε ότι παρέχουν γρήγορη εκκαθάριση συναλλαγών, με κάποιες από αυτές  να είναι γρηγορότερες από άλλες και με διαφορετικούς χρόνους στην λήψη των χρημάτων στον επιχειρηματικό λογαριασμό.

Οι περισσότερες λύσεις εμφάνιζαν ευελιξία στις πληρωμές επιτρέπωντας διάφορες μεθόδους, όπως κάρτες (πιστωτικές, χρεωστικές), ανέπαφες πληρωμές, και κινητά πορτοφόλια (π.χ. Apple Pay, Google Pay).


Αν και με αρκετές διαφορές μεταξύ τους, οι περισσότεροι PSP της έρευνας μας προσφέρουν χαμηλές χρεώσεις ανά συναλλαγή σε σχέση με τις παραδοσιακές τράπεζες και αρκετές χωρίς μηνιαίες χρεώσεις.

Όλοι οι πάροχοι της έρευνάς μας με μικρές διαφοροποιήσεις προσφέρουν επιπλέον πρόσθετες υπηρεσίες όπως εκπτώσεις σε συναλλαγές, υποστήριξη πελατών 24/7 και εργαλεία για την παρακολούθηση των πωλήσεων και των πληρωμών.

Κάποιες από τις επιλογές που εξετάσαμε παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη πελατών, διαθέσιμη όλο το 24ωρο, καθώς και εκπαίδευση και καθοδήγηση για τη χρήση των συστημάτων POS και των υπόλοιπων προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η ασφάλεια στις  συναλλαγές ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι περισσότεροι PSP χρησιμοποιούν προηγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των πληρωμών και των δεδομένων των πελατών.

Freepik

Ο νικητής της έρευνας

Από όλους τους διαφορετικούς παρόχους που εξετάσαμε, ο νικητής μας είναι το myPOS ενσωματώνοντας όλα τα διαθέσιμα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών σε υψηλότερο επίπεδο από τον μέσο όρο του ανταγωνισμού. Ας δούμε μερικούς μόνο από τους λόγους για τους οποίους το myPOS αποτελεί μια εξαιρετική λύση για επιχειρήσεις:

  • Άμεση Εκκαθάριση: Όταν πληρώνει ο πελάτης, τα χρήματα εμφανίζονται στο λογαριασμό myPOS της επιχείρησης μέσα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.
  • Ανταγωνιστική Χρέωση Συναλλαγών και Χωρίς Μηνιαίες Χρεώσεις ή χρεώσεις υπηρεσιών: Οι χαμηλές προμήθειες και η έλλειψη κρυφών χρεώσεων κάνουν το myPOS οικονομικά αποδοτικό και προσιτό.
  • Λύση Όλα-σε-Ένα: Παρέχει όχι μόνο το τερματικό POS, αλλά και δωρεάν επιχειρηματικό λογαριασμό και δωρεάν επιχειρηματική κάρτα πληρωμών. Επίσης, προσφέρει εξαιρετικές λύσεις για διαδικτυακές επιχειρήσεις, όπως πύλη πληρωμών και πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων, όπου οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα χωρίς την ανάγκη προγραμματιστή, με προκαθορισμένα θέματα και μόνο χρέωση με ποσοστό επί των συναλλαγών.
  • Φυσικό Κατάστημα στην Ελλάδα, Γρήγορη Παράδοση: Παρέχει άμεση εξυπηρέτηση και γρήγορη αποστολή εξοπλισμού.

Το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας είναι το myPOS Go 2, το οποίο προσφέρει:

  • Φορητότητα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν κινήσει, είναι μικρού μεγέθους και εύκολο στη μεταφορά.
  • Συνδεσιμότητα: Διαθέτει σύνδεση Wi-Fi και συνοδεύεται από δωρεάν κάρτα SIM 4G, για συνεχή σύνδεση και αποδοχή πληρωμών παντού.
  • Πολυλειτουργικότητα: Δέχεται όλες τις μεθόδους πληρωμής.
  • Αυτόνομη Λειτουργία: Δεν χρειάζεται smartphone και μπορεί να στέλνει ψηφιακές αποδείξεις, ενώ προσφέρεται και προαιρετική βάση εκτύπωσης.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το myPOS Go 2 εδώ: myPOS Go 2

Κριτικές και Σχόλια Πελατών

Η ομάδα μας διαπίστωσε ότι οι πελάτες είναι πολύ ικανοποιημένοι με το myPOS, βάσει των κριτικών τους στο Trustpilot: Trustpilot Κριτικές για myPOS.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα