Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Πολάκης

Διαβάζεται σε 2'
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης SOOC Dimitris Kapantais

Την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ευθέως ο Παύλος Πολάκης, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον διαγραμμένο -από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κι όχι από το κόμμα- βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, να θέτει ζήτημα ηγεσίας. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεδρίασε με αντικείμενο τα ΜΜΕ του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία γενικευμένη τοποθέτηση του για τα ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να δήλωσε πως «η ηγεσία του δεν μπορεί να δώσει πολιτικές λύσεις. Χρειάζονται αλλαγές και εγώ θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια».

Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος φέρεται να αντέδρασε λέγοντας πως «δεν σηκώνω το γάντι».

Η εξέλιξη προφανώς σηματοδοτεί ένα νέο τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ αφού φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τον βουλευτή Χανίων να θέτει ζήτημα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως μετά την διαγραφή του.

Το ζήτημα, πλέον, γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκο αφού ο Παύλος Πολάκης υπήρξε από τους βασικούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ διαθέτει μεγάλη επιρροή στο τμήμα της βάσης του κόμματος που στήριζε έως τώρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των “87” από την Π.Γ.

Λίγη ώρα αργότερα, οι εκπρόσωποι των “87”, των στελεχών δηλαδή που αμφισβητούν την ηγεσία της Κουμουνδούρου και θεωρούνται συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, αποχώρησαν από την συνεδρίαση που διεξήχθη μέσα σε κλίμα σκληρής πόλωσης. Αιτία η απαίτηση μερίδας στελεχών όπως η Ρ. Σβίγκου, ο Ν. Παππάς και η Ρ. Δούρου, να προτείνουν στο όργανο την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, στη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου που έχει παραιτηθεί.

Στο κείμενο αποχώρησης αφήνουν, μεταξύ άλλων, αιχμές για μεθοδεύσεις που αφορούν την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, διαμηνύοντας πως «δεν νομιμοποιούμε την εσωστρέφεια».

Η απάντηση Κασσελάκη

Η περιπετειώδης συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει πως… θα παραμείνει στη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την αμφισβήτηση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη αλλά και συνολικά το εκρηκτικό κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να διεμήνυσε πως «δεν θα ταλαιπωρήσω το κόμμα και δεν θα τα βροντήξω ποτέ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα