Η ελίν στο πλευρό του Humanity Greece στις κρίσιμες στιγμές των mega fires στην Αττική

Διαβάζεται σε 4'
Η ελίν στο πλευρό του Humanity Greece στις κρίσιμες στιγμές των mega fires στην Αττική

Από την επίσημη έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου τον Απρίλιο, η ελίν στηρίζει σταθερά το έργο του Humanity Greece

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή απειλή: Τις αυξανόμενες σε συχνότητα και ένταση πυρκαγιές της θερινής περιόδου. Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά: Τη φετινή χρονιά, η χώρα μετρά ήδη 3.543 πυρκαγιές από τις αρχές του Μαΐου, έναντι 2.344 κατά την ίδια περίοδο το 2023.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κλιματική κρίση. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη Έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ, προβλέπεται παγκόσμια αύξηση των «ακραίων πυρκαγιών» έως και 14% μέχρι το 2030, γεγονός που φανερώνει την ανάγκη για δράσεις πρόληψης, αλλά και περιορισμού των καταστροφικών τους συνεπειών.

Στην Ελλάδα, πέρα από τον κρατικό μηχανισμό, βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης διαδραματίζουν εδώ και χρόνια οι εθελοντές, αλλά και οι εταιρικές πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας που στηρίζουν το έργο τους. Πρωτοβουλίες όπως αυτή της ελίν, η οποία στηρίζει σταθερά εδώ και δύο χρόνια το κοινωφελές έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Humanity Greece, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του, την «ώθηση».

Ειδικότερα, από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου τον Απρίλιο, η ελίν στηρίζει το Humanity Greece προσφέροντας δωρεάν καύσιμα για τις ανάγκες του στοχευμένου προγράμματος Εξασφάλισης της Ετοιμότητας “Readiness” του Οργανισμού. Στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία και η συνεχής εκπαίδευση της ομάδας εθελοντών για την αποτελεσματική και ασφαλή αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξαιτίας οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής (πυρκαγιά, σεισμό, πλημμύρα).

Μάλιστα, η ανάγκη του εν λόγω προγράμματος φάνηκε πολύ πρόσφατα με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, η ελίν έδωσε «ώθηση» στα οχήματα του Humanity Greece που βρέθηκαν στα πεδία μέσω της παροχής δωρεάν καυσίμων, υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα και αποτελεσματικά την εθελοντική ομάδα του Οργανισμού, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά και άμεσα στα πύρινα μέτωπα.

Με την αρωγή της ελίν, το Humanity Greece μέχρι στιγμής έχει στείλει πάνω από 122 αποστολές σε 27 διαφορετικά σημεία στη Βορειοανατολική Αττική, ενώ έγιναν και στοχευμένες αποστολές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης εντός των πύρινων πεδίων από τους εκπαιδευμένους εθελοντές της Οργάνωσης στα Πυροσβεστικά κλιμάκια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν καθημερινές αποστολές φρέσκου φαγητού και κλινοσκεπασμάτων από τους εθελοντές της Οργάνωσης σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης του κόσμου που απομακρύνθηκε από τις περιοχές που εκκενώθηκαν στην Βορειοανατολική Αττική.

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ώθηση»

Ο ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος ελίν, που διαθέτει ισχυρή παρουσία στον κλάδο της ενέργειας τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά εδώ και 70 χρόνια, λειτουργεί με διαχρονική δέσμευση για κοινωνική προσφορά και στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργούν ως εφαλτήριο ενδυνάμωσης και προόδου για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η «ώθηση» αποτελεί μέρος της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας, αλλά και ένα επιπλέον βήμα της για την συμβολή της στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την «ώθηση», η ελίν συνεργάζεται με οργανισμούς που υλοποιούν κοινωφελές έργο και στηρίζει έμπρακτα τη δραστηριότητά τους, ανταποκρινόμενη στις καθημερινές ανάγκες των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Βασικοί πυλώνες του προγράμματος είναι η υποστήριξη των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται η ελίν, η μέριμνα για το περιβάλλον και η ενίσχυση του αθλητισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ως καταλύτη ανάδειξης θετικών προτύπων για τη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία προ«ωθεί» την έννοια της προσφοράς μέσα από τη δημιουργία της Ομάδας Εθελοντισμού, φροντίζοντας ώστε οι άνθρωποί της να γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειάς της να δώσει «ώθηση» στην ελληνική κοινωνία για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα