Η κυβέρνηση πατάει pause μέχρι τη ΔΕΘ

Διαβάζεται σε 2'
Η κυβέρνηση πατάει pause μέχρι τη ΔΕΘ
INTIME

Το κόστος από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου αποτιμούν στο Μαξίμου. Την επόμενη εβδομάδα θα κλειδώσουν οι αποφάσεις για τη ΔΕΘ. Εν τω μεταξύ… σιγή ασυρμάτου

Η εβδομάδα πριν το Δεκαπενταύγουστο είναι συνήθως “πολιτικά νεκρός” χρόνος και η περίοδος κατά την οποία ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί πηγαίνουν διακοπές. Η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου όμως ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη της κυβέρνησης που είχαν αρμοδιότητες για την αποκατάσταση των καταστροφών επέστρεψαν στην Αθήνα.

Έτσι, το πολιτικό ρολόι πήγε πίσω και μέχρι τη ΔΕΘ πλέον η κυβέρνηση πατάει ουσιαστικά pause, αποτιμώντας το κόστος της φωτιάς που έφτασε μέσα στον αστικό ιστό προαστίων των Αθηνών.

Μετά δε τη σύσκεψη στην Πεντέλη για το σχέδιο αποκατάστασης, επικρατεί… σιγή ασυρμάτου. Και αυτό καθώς οι αποφάσεις για τη ΔΕΘ θα κλειδώσουν την επόμενη εβδομάδα και αφού το οικονομικό επιτελείο βγάλει και το λογαριασμό της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Μέχρι τότε, ουδείς από την κυβέρνηση τολμά να προτρέξει ως προς το περιεχόμενου του καλαθιού του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που ούτως ή άλλως δεν φαινόταν να ήταν και γεμάτο.

Από το φθινόπωρο δε αναμένονται μαζί με τα πρωτοβρόχια και οι πρώτες γκρίνιες της νέας σεζόν στη Νέα Δημοκρατία. Οι πληγές που αποκαλύφθηκαν με το 28% στις ευρωεκλογές του Ιουνίου δεν φαίνεται να έχουν κλείσει, αν και οι δυσαρεστημένοι δεξιοί επί του παρόντος πήγαν για μπάνια.

Επιχείρηση δεξιάς συσπείρωσης μέσω ΣΥΡΙΖΑ

Ανάσα στην κυβέρνηση δίνει πάντως η νέα κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την εσωκομματική αντιπαράθεση, στο Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους. Στο γαλάζιο στρατόπεδο μάλιστα θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκφράσει ευρύτερα το χώρο της κεντροαριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι από τη ΝΔ σηκώνουν ιδιαίτερα το θέμα των δηλώσεων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά κατά αστυνομικών, σε μια προσπαθεια να συσπειρώσουν τη σκληρή δεξιά βάση. Αν και ταυτόχρονα το Μαξίμου πήρε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, πως η λέξη “μπάτσος” θα έπρεπε να… ποινικοποιηθεί.

“Υπάρχει το αδίκημα της εξύβρισης, αν θεωρηθεί κάτι το οποίο είναι εξυβριστικό, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να υπάρχει κάποια ειδική νομοθέτηση”, σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαρινάκης και ως νομικός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα