Ανεβαίνει η αξία των ακινήτων στα Ανατολικά Προάστια της Αθήνας – Δείτε παραδείγματα

Διαβάζεται σε 3'
Airbnb
Ακίνητα SOOC

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές το τελευταίο διάστημα δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως, τα τα Ανατολικά Προάστια.

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές των ακινήτων προς πώληση στα Ανατολικά Προάστια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για β’ τρίμηνο του 2024.

Η απόκτηση κατοικίας στα Ανατολικά Προάστια, έχει “δυσκολέψει” αρκετά το τελευταίο διάστημα, καθώς οι τιμές αυξάνονται ραγδαία, λόγω διαφόρων παραγόντων.

Η κρίση που διανύει ο οικοδομικός κλάδος, εξαιτίας των ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά και της έλλειψης εργατικού δυναμικού, για παράδειγμα συμβάλει σημαντικά στην άνοδο του κόστους αγοράς ακινήτων. Επίσης, ακόμη μια, εξίσου, σοβαρή αιτία είναι, οι αυξήσεις στα επιτόκια των δανείων, καθώς, η αύξηση του κόστους δανεισμού οδηγεί σε υψηλότερο κόστος αγοράς και μειωμένη αγοραστική δύναμη.

Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι η υψηλή ζήτηση συγκρούεται με την έλλειψη προσφοράς, καθώς τα ακίνητα δεν αρκούν, με αποτέλεσμα οι τιμές να ανεβαίνουν με ταχείς ρυθμούς.

Την υψηλή ζήτηση έρχονται επίσης, να ενισχύσουν, και οι Ευρωπαίοι επενδυτές, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως, τα τα Ανατολικά Προάστια.

Επιπλέον, ο ανταγωνισμός εντείνεται κι άλλο, από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα “Σπίτι μου”, καθώς πολλές οικογένειες στράφηκαν σε αυτό, αλλά λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που τίθενται, αποκλείεται μια μεγάλη γκάμα ακινήτων. Ως εκ τούτου, τα ακίνητα μειώνονται και οι τιμές αυξάνονται.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, έκτος όλων των αρνητικών παραγόντων που οδηγούν τις τιμές στα ύψη, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το επίπεδο της εκάστοτε περιοχής.

Στην προκειμένη περίπτωηση, τα Ανατολικά Προάστια παρέχουν υψηλή ποιότητα ζωής και ασφάλειας στους κατοίκους τους, ενώ παράλληλα προσφέρουν καλές οδικές και συγκοινωνιακές συνδέσεις που εξασφαλίζουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. 

Τάσεις τιμών ακινήτων

Το β’ τρίμηνο του 2024 η μέση τιμή πώλησης ακινήτων στα Ανατολικά Προάστια, έφτασε στα 2.133 ευρώ ανά τ.μ., από 1.891 ευρώ που κόστιζε πέρσι. Το κόστος δηλαδή, ανέβηκε κατά 12,80%.

Παραδείγματα ακινήτων αγορά

Μονοκατοικία, 290 τ.μ., ισόγειο, πέντε υπνοδωμάτια, Νέα Μάκρη, πωλείται στα 3.275,86 ευρώ ανά τ.μ.

Βίλα, 6.500 τ.μ., ισόγειο, επτά υπνοδωμάτια, Κορωπί, πωλείται στα 538,46 ευρώ ανά τ.μ.

Μονοκατοικία, 290 τ.μ., ισόγειο, τέσσερα υπνοδωμάτια, Λούτσα, πωλείται στα 3.379,31 ευρώ ανά τ.μ.

Μεζονέτα, 275 τ.μ., ισόγειο, τέσσερα υπνοδωμάτια, Κορωπί, πωλείται στα 2.545,45 ευρώ ανά τ.μ.

Μεζονέτα, 220 τ.μ., ισόγειο, τέσσερα υπνοδωμάτια, Παλλήνη, πωλείται στα 2.250 ευρώ ανά τ.μ.

Μονοκατοικία, 536 τ.μ., ισόγειο, πέντε υπνοδωμάτια, Παιανία, πωλείται στα 1.828,36 ευρώ ανά τ.μ.

Μεζονέτα, 285 τ.μ., ισόγειο, τέσσερα υπνοδωμάτια, Γέρακας, πωλείται στα 1.385,96 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 119 τ.μ., 1ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Γλυκά Νερά, πωλείται στα 3.277,31 ευρώ ανά τ.μ.

Μεζονέτα, 258 τ.μ., 1ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Λούτσα, πωλείται στα 2.906,98 ευρώ ανά τ.μ.

Μονοκατοικία, 650 τ.μ., ισόγειο, έξι υπνοδωμάτια, Μαραθώνας, πωλείται στα 1.307,69 ευρώ ανά τ.μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα