Εκλογές ΗΠΑ: Πώς η Beyoncé προκάλεσε… σύγχυση στους Δημοκρατικούς

Διαβάζεται σε 3'
Εκλογές ΗΠΑ: Πώς η Beyoncé προκάλεσε… σύγχυση στους Δημοκρατικούς
AP

To “Freedom” της Beyoncé έχει γίνει soundtrack στην εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, η ίδια η καλλιτέχνιδα όμως δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο των Δημοκρατικών παρά την έντονη φημολογία.

Οι φήμες για guest εμφάνιση της Beyoncé στην τελευταία βραδιά του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, χτύπησαν… κόκκινο.

Ακόμα και την ώρα που η βραδιά και οι ομιλίες βρίσκονταν σε εξέλιξη, ένα πέπλο… μυστηρίου είχε σκεπάσει τον χώρο σχετικά με το ενδεχόμενο η δημοφιλής τραγουδίστρια να δώσει το κάτι… παραπάνω στην κορύφωση του Συνεδρίου με το επίσημο χρίσμα της Κάμαλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές των ΗΠΑ.

Η προσδοκία ήταν μεγάλη από τους παρευρισκόμενους, ενώ, όσο οι φήμες φούντωναν και τα ερωτηματικά πλήθαιναν, ακόμη και αξιωματούχοι του Συνεδρίου αρνούνταν να σχολιάσουν, αφού πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν τη στενή λίστα προσκεκλημένων.

Πολλές πηγές κοντά στους υπεύθυνους για το σχεδιασμό συνεδρίων είπαν στο CNN νωρίτερα το βράδυ ότι πίστευαν πως η Beyoncé θα έκανε τελικά την εμφάνισή της στον χώρο.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ποτέ…

Από πού προέκυψαν οι φήμες για εμφάνιση της Beyoncé

Το «Freedom» της Beyoncé είναι το κομμάτι που συνοδεύει την καμπάνια της Κάμαλα Χάρις.

Έχει γίνει ύμνος στην εκστρατεία της υποψήφιας προέδρου των Δημοκρατικών, τόσο λόγω της μουσικής, αλλά και των μηνυμάτων που περνά.

Μάλιστα, έχει ήδη καταφέρει να προσελκύσει ακροατήριο δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει ενσωματώσει το τραγούδι του 2016, αφού η ομάδα της έλαβε έγκριση από την Μπιγιονσέ για να χρησιμοποιήσει το τραγούδι σε όλη την προεδρική εκστρατεία της.

Όταν η Χάρις ανέβηκε στη σκηνή για την ομιλία της, το «Freedom» τη συνόδευσε και εκεί.

Άλλωστε, η Beyoncé έχει εμφανιστεί σε πολλές δημοκρατικές εκδηλώσεις στο παρελθόν. Το 2008, η βραβευμένη με Grammy τραγούδησε το “At Last” της Etta James στον προεδρικό εναρκτήριο χορό του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, όπως τραγούδησε και τον Εθνικό Ύμνο στη δεύτερη προεδρική ορκωμοσία του Ομπάμα το 2013.

Το 2016, η Beyoncé και ο ράπερ Jay-Z, σε μια προεκλογική συναυλία στο Οχάιο για τη Χίλαρι Κλίντον, χρησιμοποιώντας τη σκηνή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην τότε υποψήφια για την προεδρία, ενώ το 2020, ενθάρρυνε τους ακόλουθούς της με ανάρτηση στη σελίδα της στο Instagram να ψηφίσουν τον Μπάιντεν.

Εν τέλει, η Beyoncé δεν εμφανίστηκε στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, με την εκπρόσωπό της να αρνείται στο The Hollywood Reporter ότι είχε προγραμματιστεί να παρευρεθεί.

Ερωτηθείσα εάν η τραγουδίστρια θα εμφανιζόταν, η Yvette Noel-Schure, είπε στο CNN: «Δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένο να είναι στο Σικάγο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα