Ισπανία: “Ήρωας” μετανάστης έσωσε 6χρονο αγόρι

Διαβάζεται σε 3'
Ισπανία: “Ήρωας” μετανάστης έσωσε 6χρονο αγόρι
Φωτογραφία αρχείου iStock

Ένας Βραζιλιάνος μετανάστης που ζει στην Ισπανία, διακινδύνευσε τη ζωή του για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρέμονταν από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στην παραλιακή πόλη του Αλικάντε.

“Ήρωας” θεωρήθηκε ένας Βραζιλιάνος μετανάστης, κάτοικος Ισπανίας, καθώς διακινδυνεύοντας τη ζωή του, έσωσε ένα 6χρονο αγοράκι που κρέμονταν επισφαλώς από ένα μπαλκόνι στον δεύτερο όροφο στην παραλιακή πόλη του Αλικάντε.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Φελίπε Νταβίντ Σόουζα, ένας 29χρονος ζωγράφος, ετοιμαζόταν να γυρίσει σπίτι την Τετάρτη (22/8) όταν άκουσε κραυγές έξω από το διαμέρισμα όπου δούλευε. Έριξε μια ματιά έξω και είδε ότι στο δρόμο από κάτω είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου. Πολλοί έδειχναν μανιωδώς το μπαλκόνι δίπλα στο σημείο που δούλευε. «Είδα ένα μικρό αγόρι με το μισό του σώμα έξω», είπε αργότερα ο Σόουζα στους δημοσιογράφους.

Το εξάχρονο παιδί ήταν φανερά σαστισμένο από φόβο στα κάγκελα του μπαλκονιού, με το ένα πόδι να κρέμεται απ’ έξω. Το πλήθος από κάτω φώναζε απελπισμένα στο αγόρι, προσπαθώντας να το ωθήσει να ανέβει ξανά μέσα.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τον Σόουζα να κινείται γρήγορα πάνω από το κιγκλίδωμα του μπαλκονιού, πιάνοντας σφιχτά τα κάγκελα καθώς πλησιάζει κατά μήκος της στενής προεξοχής προς το παιδί. «Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ», είπε. Ο Σόουζα ανησυχούσε ότι θα τρόμαζε το παιδί. «Κοίταγα το παιδί για να το κρατήσω ήρεμο, έπρεπε να μην κουνηθεί», είπε. “Ήταν μια μικρή απόσταση, αλλά την ένιωσα τόσο μεγάλη.”

Οι γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία και είχαν αρχίσει να βγάζουν μαξιλάρια στο δρόμο σε περίπτωση που το παιδί έπεφτε.

Το βίντεο δείχνει τον Σόουζα να πλησιάζει ήρεμα προς το παιδί, πιάνοντας απαλά την μπλούζα του, καθώς το κατεύθυνε μέσα στο μπαλκόνι. Το πλήθος απο κάτω αμέσως ανακουφίστηκε και ξεκίνησε τα χειροκροτήματα.

Οι σοκαρισμένοι γονείς του 6χρονου αγοριού ευχαρίστησαν τον Σόουζα και εξήγησαν ότι μόλις είχαν αποκοιμηθεί, όταν το μικρό αγόρι άνοιξε το παράθυρο και βγήκε στο μπαλκόνι πριν το καταλάβουν.

Την Πέμπτη (23/8), μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Αλικάντε είπε στον Σόουζα ότι ο δήμος σχεδίαζε να αναγνωρίσει τη γενναιότητά του σε μια τελετή βράβευσης τον Νοέμβριο. «Κινδύνεψες τη ζωή σου για να σώσεις τη ζωή του παιδιού», του είπε ο δημοτικός σύμβουλος Χούλιο Καλερό, περιγράφοντας την παρέμβαση του Σόουζα ως «ηρωική πράξη ανυπολόγιστης αξίας».

Ο Σόουζα, κάτοικος Ισπανίας επί εννέα χρόνια, είπε στην τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Información.es. «Φυσικά, έχω υποστεί ρατσισμό πολλές φορές από τότε που ήρθα, αλλά δεν μπορείς να δώσεις σημασία σε αυτά τα πράγματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα