Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς

Διαβάζεται σε 4'
Επιχείρηση διάσωσης για το ναυάγιο στη Σικελία
Επιχείρηση διάσωσης για το ναυάγιο στη Σικελία AP Photo

Τη σορό του τελευταίου ατόμου που αγνοούνταν μετά το ναυάγιο στη Σικελία, εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές στην Ιταλία. Πρόκειται για το πτώμα της 18χρονης κόρης του Μάικ Λιντς.

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση του ναυαγίου στη Σικελία, καθώς εντοπίστηκε η σορός και του τελευταίου ατόμου που αγνοούνταν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς, Χάνα, ωστόσο απαιτείται ταυτοποίηση του σώματος. Η σορός της 18χρονης βρισκόταν επίσης μέσα στο ιστιοφόρο και η κοπέλα είχε εγκλωβιστεί όπως και τα άλλα θύματα, μέσα σε μία από τις καμπίνες. Η ανάσυρσή της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έχουν ξεκινήσει οι ιταλικές Αρχές σε σχέση με το τραγικό ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανετράπη κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι ανακριτές εξετάζουν αδικήματα «πολλαπλής ανθρωποκτονίας» σε βάρος «αγνώστων», σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Για το πρωί του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, στην οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για πρόκληση ναυαγίου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Οι ερευνητές έχουν εξετάσει βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας που δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και πλάνα από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today ανέφερε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης. Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία εξετάζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον πλοίαρχο και τον πρώτο αξιωματικό.

Ναυάγιο στη Σικελία: Τι συνέβη στο γιοτ;

Ο “Bayesian” χτυπήθηκε από ξαφνική και ισχυρή καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, βρισκόταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Porticello, ένα μικρό ψαροχώρι ανατολικά του Παλέρμο, όταν το χτύπησε αυτό που η ιταλική ακτοφυλακή αποκάλεσε ως «βίαιη καταιγίδα».

Η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε την εμφάνιση υδροστρόβιλων πάνω από τη θάλασσα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι η άγκυρα του Bayesian ήταν κατεβασμένη όταν χτύπησε η καταιγίδα, με αποτέλεσμα το κατάρτι από αλουμίνιο -μήκους 72 μέτρων- να σπάσει στη μέση και το πλοίο να βυθιστεί, περίπου στις 05:00 (τοπική ώρα).

Ο Karsten Borner, καπετάνιος ενός κοντινού σκάφους, δήλωσε ότι αφού πέρασε η καταιγίδα, το πλήρωμα παρατήρησε ότι το σκάφος που βρισκόταν πίσω τους είχε εξαφανιστεί.

Το πλήρωμά του επιβίβασε κάποιους επιζώντες, μεταξύ των οποίων τρεις σοβαρά τραυματισμένους.

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Fabio Cefalù, καπετάνιος μιας μηχανότρατας, δήλωσε ότι επρόκειτο να βγει για ψάρεμα όταν είδε αστραπές και έτσι αποφάσισε να μείνει στο λιμάνι. «Περίπου στις 4:15 π.μ. είδαμε μια λάμψη στη θάλασσα» είπε, σύμφωνα με τις αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων EVN.

«Περιμέναμε να περάσει αυτός ο ανεμοστρόβιλος. Μετά από 10 λεπτά βγήκαμε στη θάλασσα και είδαμε τα μαξιλάρια και όλα τα υπόλοιπα μέρη του σκάφους [που είχαν βυθιστεί], και όλα όσα ήταν στο κατάστρωμα, εντός της θάλασσας. Ωστόσο, δεν είδαμε κανέναν άνθρωπο στη θάλασσα».

Ένας άλλος ψαράς περιέγραψε ότι είδε το σκάφος «να βυθίζεται με τα ίδια μου τα μάτια». Μιλώντας στην εφημερίδα Giornale di Sicilia, ο μάρτυρας είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι του όταν χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος. «Τότε είδα το σκάφος, είχε μόνο ένα κατάρτι, ήταν πολύ μεγάλο».

Λίγο αργότερα κατέβηκε στον κόλπο Santa Nicolicchia στο Porticello για να δει καλύτερα τι συνέβαινε. «Το σκάφος εξακολουθούσε να επιπλέει, μετά ξαφνικά εξαφανίστηκε. Το είδα να βυθίζεται με τα ίδια μου τα μάτια».

Μία από τους επιζώντες, η Βρετανίδα τουρίστρια Charlotte Golunski, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica πως κράτησε ψηλά την ενός έτους κόρη της, Sofia, για να μην πνιγεί.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δυο τους και ο σύντροφός της επέζησαν μόνο επειδή ήταν πάνω στο κατάστρωμα όταν το γιοτ βυθίστηκε. Ξύπνησαν από «κεραυνούς, αστραπές και κύματα που έκαναν το σκάφος μας να χορεύει» και ένιωσαν σαν «το τέλος του κόσμου» πριν πέσουν στο νερό.

«Για δύο δευτερόλεπτα έχασα την κόρη μου στη θάλασσα και στη συνέχεια την αγκάλιασα γρήγορα μέσα στη μανία των κυμάτων. Την κράτησα στην επιφάνεια με όλη μου τη δύναμη, τα χέρια μου τεντωμένα προς τα πάνω για να μην πνιγεί. Ήταν όλα σκοτεινά. Μέσα στο νερό δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Φώναζα για βοήθεια, αλλά το μόνο που άκουγα γύρω μου ήταν οι κραυγές των άλλων» περιέγραψε η ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα