Γάζα: Παρέλυσε το 10 μηνών βρέφος που προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα

Διαβάζεται σε 2'
Πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στη Γάζα μετά από 25 χρόνια
Πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στη Γάζα μετά από 25 χρόνια AP Photo

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε πως το βρέφος που προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα στη Γάζα, παρέλυσε. Νέα έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Μια ακόμη λυπηρή είδηση έρχεται από τη Γάζα, όπου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το βρέφος που αποτελεί το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας μετά από 25 χρόνια, παρέλυσε.

Την είδηση μετέδωσε ο Philippe Lazzarini, γενικός επίτροπος της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, ανέφερε ότι ένα βρέφος 10 μηνών στη Γάζα παρέλυσε λόγω της πολιομυελίτιδας.

“Η πολιομυελίτιδα δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών παιδιών. Η καθυστέρηση της κατάπαυσης του πυρός θα αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού ανάμεσα στα παιδιά. Δεν αρκεί απλώς να φέρουμε τα εμβόλια στη Γάζα και να προστατεύσουμε την ψυκτική αλυσίδα. Για να υπάρξει αντίκτυπος, τα εμβόλια πρέπει να φτάσουν στο στόμα κάθε παιδιού κάτω των 10 ετών.” επισημαίνει στην ανάρτησή του στο X ο Lazzarini.

“Οι ιατρικές ομάδες της UNRWA θα παραδώσουν τα εμβόλια στα ιατρεία μας και μέσω των κινητών υγειονομικών ομάδων μας. Από την αρχή του πολέμου και χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, το 80% των παιδιών σε όλη τη Γάζα έχει λάβει εμβόλια κατά διαφόρων παιδικών ασθενειών. Θα συνεχίσουμε.” πρόσθεσε, ενώ κλείνει την ανάρτησή του με μια ακόμη έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας ανιχνεύθηκε τον περασμένο μήνα σε δείγματα λυμάτων στην Ντέιρ αλ-Μπαλάχ και στη Χαν Γιουνίς. 

Οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας αποδίδουν την επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας στην έλλειψη καθαρού νερού, στην ανεπεξέργαστη αποχέτευση και στις κακές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους υπερπλήρεις καταυλισμούς όπου αναγκάζονται να ζουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, ενώ βομβαρδίζονται διαρκώς από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα