Τραγωδία στη Χαλκιδική: “Όλα ήταν σάπια στο μηχάνημα” λέει ο πραγματογνώμονας

Διαβάζεται σε 3'
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

Ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα αρκετά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο μαζί με πραγματογνώμονα.

Νέα ερωτήματα προκύπτουν για τη υπόθεση του 19χρονου που έχασε τη ζωή σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μετά τις αποκαλύψεις για σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών στο λούνα παρκ, που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται επικίνδυνα και σκουριασμένα, ενώ η συντήρηση του μηχανήματος που κόστισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη ήταν ελλιπέστατη. Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων αναμένεται να παραδοθεί στον εισαγγελέα και να ενσωματωθεί στη δικογραφία. Παράλληλα, εγείρονται ερωτήματα για το πώς η επιχείρηση ρευματοδοτήθηκε χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου επισκέφθηκε ξανά τον τόπο της τραγωδίας, συνοδευόμενος από δικό του πραγματογνώμονα, τονίζοντας πως περιμένει δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους.

«Δεν θα ξεφύγουν από την ευθύνη, είτε βρίσκονται ψηλά είτε χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε κι εμείς μέχρι να πάμε κοντά του. Είναι ντροπή να χάνει ο κόσμος τα παιδιά του. Η υπόθεση αυτή θα πάρει συγκεκριμένη τροπή, και κανείς δεν θα μείνει εκτός του κάδρου αυτής της ιστορίας», ξέσπασε μιλώντας στους δημοσιογράφος ο πατέρας.

Χθες, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το λούνα παρκ, τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό του από το παιχνίδι όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο γιος του. Οι εικόνες αποκαλύπτουν οξειδωμένα σίδερα, επικίνδυνες ενώσεις, σκουριασμένες βίδες και υλικά φθαρμένα από τον χρόνο και τη χρήση.

Σήμερα, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, κατέθεσαν υπόμνημα ερωτημάτων στην Εισαγγελία και αργότερα μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν τη δικογραφία.

Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 19χρονου: “Όλα ήταν σάπια στο μηχάνημα”

Αυτό που διαπίστωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, όπως είπε σε δηλώσεις του, ήταν ότι όλα στο επίμαχο μηχάνημα ήταν σάπια

«Είδα μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης, και στήριξης είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες» τόνισε.

ertnews.gr

Την ίδια ώρα, η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση και τις ευθύνες που αναλογούν στον ιδιοκτήτη, στον χειριστή, σε τεχνικούς, σε συμβούλους και σε διάφορους αρμόδιους ιδιώτες και υπηρεσίες.

ertnews.gr

Η συλλογή στοιχείων στον τόπο αλλά στο σημείο αλλά και στο μηχάνημα έχει ολοκληρωθεί. Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων αναμένεται να δοθεί στον εισαγγελέα για να περιληφθεί στη δικογραφία, ενώ καλείται να δώσει εξηγήσεις και η δημοτική αρχή για το εάν, ως όφειλε, έλεγξε το λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα