Γάζα: Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε βορρά και νότο – Τουλάχιστον 14 νεκροί

Διαβάζεται σε 3'
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στη Γάζα
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στη Γάζα AP Photo

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Χαν Γιουνίς και τον καταυλισμό Νουσεϊράτ στη Λωρίδας της Γάζας. Πάνω από 11 νεκροί στη Χαν Γιουνίς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε βομβαρδισμό κατοικίας στην πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο (24/08), με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δύο παιδιά και μία γυναίκα. Παράλληλα, μια άλλη επίθεση σε διαμέρισμα στον καταυλισμό Νουσεϊράτ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους γειτονιών στο βόρειο τμήμα της Γάζας, εν μέσω των σφοδρών επιθέσεών του στο βόρειο, κεντρικό και νότιο τμήμα των παλαιστινιακών εδαφών.

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δυο παιδιά και γυναίκα, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε βομβαρδισμούς του στρατού του Ισραήλ μέσα στη και γύρω από τη Χαν Γιούνις (νότια). Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ένα διαμέρισμα που ανήκει στην οικογένεια Οθμάν στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Al Jazeera.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και τη γειτονιά Αμπού ‘Αρίφ στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, ανατολικά του Ντέιρ ελ-Μπάλαχ, όπως μετέδωσε το Al Jazeera Arabic. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, ούτε αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των σκηνών που στεγάζουν εκτοπισμένους ανατολικά του Ντέιρ ελ-Μπάλαχ, τραυματίζοντας επιπλέον άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές.

ΟΗΕ: Οι εντολές εκκένωσης στη Γάζα έχουν επηρεάσει 250.000 ανθρώπους αυτόν τον μήνα

Αυτές οι τραγικές εξελίξεις αποτελούν μέρος της κλιμακούμενης βίας στην περιοχή, με σοβαρές απώλειες ανθρώπινων ζωών και εκτεταμένη καταστροφή. Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, με τους αμάχους να υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος της σύγκρουσης.

Οι άμεσες εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα έχουν επηρεάσει περίπου 250.000 ανθρώπους αυτόν τον μήνα, ενώ η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισήλθε στο νότιο τμήμα της πολιορκημένης και κατεστραμμένης από τον πόλεμο περιοχής τον Ιούλιο ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων δέκα μηνών, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Ο οξύς παιδικός υποσιτισμός διπλασιάστηκε στο νότιο τμήμα της Γάζας τον περασμένο μήνα και είναι πλέον τέσσερις φορές υψηλότερη στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας σε σύγκριση με τα ποσοστά των διαγνωσμένων περιπτώσεων παιδικού υποσιτισμού τον Μάιο.

Οι απώλειες μεταξύ των αμάχων συνεχίζουν να αυξάνονται, όπως και οι καταστροφές κατοικιών, βασικών υποδομών και ο εκτοπισμός πληθυσμών, ιδιαίτερα στο νότιο Χαν Γιουνίς και στο κεντρικό Ντέιρ ελ-Μπάλαχ, σύμφωνα με την Έκθεση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα