Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στη Γερμανία
Επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στη Γερμανία EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αστυνομία στην πόλη Ζόλινγκεν στη δυτική Γερμανία αναζητά άγνωστο δράστη μετά την επίθεση κατά τη διάρκεια φεστιβάλ με τρεις νεκρούς. Σε σοβαρή κατάσταση πέντε άτομα.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να αναζητά τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον διερχομένων εν μέσω του φεστιβάλ της πόλης Ζόλινγκεν, στη δυτική Γερμανία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν οκτώ άτομα, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.

Οι γερμανικές αρχές χαρακτήρισαν “τρομοκρατική ενέργεια” την επίθεση.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (24/08) ότι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, οι πέντε από αυτούς σοβαρά.

“Λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες. Πολυπληθής ομάδα της αστυνομίας αναζητά αυτήν την ώρα τον δράστη”, σημείωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:40 τοπική ώρα (22:40 ώρα Ελλάδος) χθες Παρασκευή, όταν άγνωστος άνδρας επιτέθηκε σε πολλούς ανθρώπους με μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε καθώς χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης Ζόλινγκεν στη δυτική Γερμανία, κατά τη διάρκεια εορτασμών για την 650η επέτειο της πόλης, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί ως φεστιβάλ της πολυμορφίας.

Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη μέχρι στιγμής, και η αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναπτύξει “μεγάλη δύναμη”, συμπεριλαμβανομένου ενός ελικοπτέρου, για να αναζητήσει τον δράστη που διέφυγε από το σημείο. Η αστυνομία απέφυγε να συζητήσει πιθανό κίνητρο ή να κάνει εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του υπόπτου.

Το Σάββατο, η αστυνομία δήλωσε ότι η αναζήτηση για τον άγνωστο δράστη συνεχίζεται και ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων ατόμων αυξήθηκε από τέσσερις σε πέντε. “Τόσο τα θύματα όσο και οι μάρτυρες ανακρίνονται αυτή τη στιγμή. Η αστυνομία αναζητά τον δράστη με μια μεγάλη ομάδα,” ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα