Αλέν Ντελόν: Σε στενό κύκλο, υπό τους ήχους του “Paroles Paroles”, η κηδεία του

Διαβάζεται σε 2'
Αλέν Ντελόν
Αλέν Ντελόν AP Photo/Petros Giannakouris

Η κηδεία του Αλέν Ντελόν τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ήταν η επιθυμία του, ωστόσο, ορισμένοι θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν έξω από το εξοχικό του για να τον αποχαιρετήσουν.

Η κηδεία του Αλέν Ντελόν, του μύθου του κινηματογράφου, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (24/08) στο ιδιωτικό του παρεκκλήσι στο κτήμα του στο Ντουσί, στην κεντρική Γαλλία, όπου ο ηθοποιός πέθανε την Κυριακή 18 Αυγούστου σε ηλικία 88 ετών, έγινε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο από τους οικείους του.

Σχεδόν 50 προσκεκλημένοι, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ντελόν που επιλέχθηκαν με προσοχή, παρέστησαν στην κηδεία και στην ταφή του ιερού τέρατος της 7ης τέχνης, η οποία τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ήταν η επιθυμία του.

Ο Αλέν Ντελόν επιθυμούσε να ενταφιαστεί στο κτήμα του, κοντά στα σκυλιά του, αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόταν ειδική άδεια από την περιφέρεια. Η άδεια αυτή εκδόθηκε και παραχωρήθηκε στην οικογένειά του.

Ο Ντελόν είχε ζητήσει να ταφεί παρουσία μόνο μερικών στενών συγγενών και φίλων, χωρίς να του αποδοθούν τιμές, όπως έγινε στην περίπτωση του άλλου «ιερού τέρατος» της 7ης τέχνης, του φίλου και «αντιπάλου» του, του Ζαν-Πολ Μπελμοντό, που πέθανε το 2021.

Παρόλα αυτά, ένα πλήθος δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων και θαυμαστών συγκεντρώθηκε έξω από τις πύλες της εξοχικής του κατοικίας το Σάββατο (24/08), προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο ηθοποιό.

Έτσι, περισσότεροι από 100 θαυμαστές του, περπάτησαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα από το χωριό, κουβαλώντας ανθοδέσμες για να τοποθετήσουν στην είσοδο της La Brûlerie και υπογράφοντας ένα βιβλίο συλλυπητηρίων που είχε στηθεί κοντά στις πύλες.

“Ο Αλέν Ντελόν υπήρξε μια φιγούρα στη ζωή μου από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Ήταν ένα είδωλο. Έχω δει όλες τις ταινίες του πολλές φορές. Ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου” είπε μία από τις θαυμάστριές του, που άφησε λουλούδια έξω από το σπίτι του.

Μια ομάδα θαυμαστών διοργάνωσε ενός λεπτού σιγή πριν τραγουδήσει το “Paroles Paroles”, που είχε τραγουδήσει ο Αλέν Ντελόν το 1973. Κατά περίεργη συγκυρία, την ώρα που τελείωνε το τραγούδι, άρχισε να βρέχει.

Η υπουργός Πολιτισμού Rachida Dati ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων θρηνητών, καθώς και ο Paul Belmondo, γιος του μεγάλου αντιπάλου του Delon, Jean-Paul Belmondo, και του ηθοποιού Vincent Lindon, ο οποίος έκανε μια ανάγνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα