Ούτε αντιπολίτευση, ούτε αξιοπρέπεια: Ο Κασσελάκης ομολογεί, αλλά πολύ αργά…

Διαβάζεται σε 4'
Ούτε αντιπολίτευση, ούτε αξιοπρέπεια: Ο Κασσελάκης ομολογεί, αλλά πολύ αργά…
EUROKINISSI

Πράγματι, ο Κασσελάκης έχει δίκιο. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στον δικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο ίδιος είναι η πηγή εκπομπής της αναξιοπρέπειας.

Μετά το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ «ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη», όταν ο Πολάκης τού τράβηξε το χαλί κάτω από το πόδια, ο (ακόμη…) αρχηγός έκατσε κι έγραψε -ή του έγραψαν- ένα νυχτερινό τουίτ, στο οποίο λέει: «Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα».

Είναι καταπληκτικό ότι, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος, ο οποίος εξελέγη για «να νικήσει τον Μητσοτάκη», κάνει μια πρωτοφανή ομολογία. Ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, αφού το κόμμα του μαστίζεται από αναξιοπρέπεια. Είναι και τα δύο ακριβέστατα, αλλά αργά το κατάλαβε ή αργά του το είπαν. Αυτά είναι διαρκώς ορατά από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και, κυρίως, όσο διαρκεί η προεδρική θητεία του.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το εξηγεί ο ίδιος ως εξής: «Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς».

Εξευτελισμός και οργανωμένο σχέδιο οι λέξεις-κλειδιά. Ποιος εξευτελίζει καθημερινά το κόμμα του; Εύκολη η εξήγηση: οι εσωκομματικοί εχθροί του.

Όμως, όσοι εχθροί κι αν υπάρχουν, ένα κόμμα δεν εξευτελίζεται, όπως ομολογεί ο Κασσελάκης ότι συμβαίνει, αν δεν το κάνουν ο ίδιος και οι δικοί του, αν δεν το ανέχονται ή αν δεν μπορούν να το αποτρέψουν. Του το είπε ο μέχρι πρότινος σύμμαχός του Πολάκης με κομψό τρόπο: «Παράγουμε περισσότερη παραπολιτική από πολιτική. Και γι’ αυτό φταις εσύ». Αυτό του είπε. Περιέργως ο «αψύς» ήταν συγκρατημένος, λεκτικά. Αν μιλούσε όπως μιλάει συνήθως, δηλαδή χύμα, θα του έλεγε τα εξής:

  1. Dear Stefanos (με κρητική προφορά), εκλέχτηκες όχι κάνοντας πολιτική ,αλλά παραπολιτική. Μας είπες ότι θα νικήσεις τον Μητσοτάκη, επειδή μιλάς καλύτερα αγγλικά από αυτόν, επειδή ξέρεις περισσότερα οικονομικά και επιχειρηματικά και επειδή είσαι ριζοσπάστης, αφού έχεις το θάρρος να μιλήσεις ανοιχτά για τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό. Μπράβο σου, αλλά εμείς δεν ψηφίσαμε αρχηγό για τα αγγλικά του ούτε για τα επιχειρηματικά του ούτε για τα σεξουαλικά του.
  2. Σύντροφε πρόεδρε (Polakis speaking), επί ένα χρόνο μας φλόμωσες με τα σπίτια σου, με τις επιχειρήσεις του, με τα λεφτά σου. Τη μια έμπλεξες με το Πόθεν Έσχες σου. Την άλλη με τη «σηπτική δεξαμενή σου», τελικά τι στο διάβολο είναι, βόθρος ή λιμνούλα για να βρέχεις τα πόδια σου; Και τώρα τελευταία το ξεχείλωσες με το γάμο σου και τη «λίστα» του.

Αυτά θα  έλεγε ο Παύλος στον Στέφανο χύμα και τσουβαλάτα, αν δε μιλούσε σε κομματικό όργανο, αλλά βρίσκονταν τετ α τετ στις Σπέτσες,  στο Κολωνάκι ή σε κάποιον καφενέ ενός ορεινού χωριού στων Σφακίων.

Πράγματι, ο Κασσελάκης έχει δίκιο. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στον δικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο ίδιος είναι η πηγή εκπομπής της αναξιοπρέπειας. Του το λένε όλοι, οι (εχθροί του) «87», ο(σύμμαχός του, μέχρι τώρα) Πολάκης, το βλέπουν και κάποιοι «κασελακίστας», που ψελλίζουν «ρε που έχουμε μπλέξει».

Πράγματι, ο Κασσελάκης έχει δίκιο. Υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όχι από αντιπάλους και εχθρούς του, αυτούς τους ξέρουν και φυλάγονται. Το σχέδιο έχει καταστρωθεί από τον ίδιο (τον Κασσελάκη) και τους φρουρούς του. Είναι αφελές; Είναι βλακώδες; Είναι «σοβαρό» μέσα στην ασχετοσύνη τους; Δεν έχει καμιά σημασία. Ό,τι κι αν είναι, η πραγματικότητα  δεν αλλάζει.

Πράγματι, ο Κασσελάκης έχει δίκιο. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια σ’ αυτό που εκπέμπει ο ίδιος και ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι «η αληθινή αξιοπρέπεια είναι σαν το ποτάμι. Όσο πιο βαθύ είναι τόσο λιγότερο θόρυβο βγάζει», έχει γράψει ο Μισέλ ντε Μοντέν. Αντίθετα, ο Κασσελάκης και οι δικοί του μοιάζουν με τους ντενεκέδες. Όσο πιο άδειοι είναι τόσο περισσότερο θόρυβο κάνουν.

Ποιος, λοιπόν, να του(ς) δώσει σημασία και πώς να σταματήσει ο διαρκής (εξ)ευτελισμός;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα