Χαλκιδική: Τι αναφέρουν τα έγγραφα που θα καταθέσει στην εισαγγελία ο πατέρας του 19χρονου

Διαβάζεται σε 4'
Τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου στο λούνα παρκ
Τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου στο λούνα παρκ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δημόσια έγγραφα για τη σχέση του δήμου Κασάνδρας με τον επιχειρηματία του λούνα παρκ, θα καταθέσει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε.

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης, στο σημείο του δυστυχήματος, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, το τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου που έχασε τη ζωή του όταν έσπασε παιχνίδι σε λούνα παρκ.

Ο πατέρας του 19χρονου προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες για τα παιχνίδια και τα μηχανήματα του επιχειρηματία του λούνα παρκ.

Τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου στο λούνα παρκ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Όπως επισήμανε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 19χρονου, Γιώργος Καμπαϊλής, «προσπαθούμε όλοι να καταλήξουμε και να ξεκαθαρίσουμε πλέον, στο ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Έχω στα χέρια μου επίσημα δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, με απευθείας αναθέσεις του 2021, χωρίς να υπογράφει και να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

«Υπάρχει σχέση δήμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια, με απευθείας αναθέσεις και εντάλματα πληρωμών» υπογράμμισε ο πατέρας.

 

Αύριο θα καταθέσει στην εισαγγελία Χαλκιδικής, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, τα συγκεκριμένα έγγραφα και σημείωσε πως, «περιμένω πλέον, μετά από όλα όσα έχουν διαπιστωθεί, να πράξει τα δέοντα η εισαγγελική αρχή. Αν δεν συμβεί αυτό σας δίνω τον λόγο μου, πρώτα ως πατέρας και μετά ως άνθρωπος ότι θα πράξω και εγώ με τον ίδιο τρόπο».

Τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου στο λούνα παρκ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Κοιμήσεως του Θεοτόκου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με πρωτοβουλία του ιερέα και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου στο λούνα παρκ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στο μεταξύ, παραμένουν τα ερωτήματα για τη υπόθεση, μετά τις αποκαλύψεις για σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών στο λούνα παρκ, που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται επικίνδυνα και σκουριασμένα, ενώ η συντήρηση του μηχανήματος που κόστισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη ήταν ελλιπέστατη. Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων αναμένεται να παραδοθεί στον εισαγγελέα και να ενσωματωθεί στη δικογραφία. Παράλληλα, εγείρονται ερωτήματα για το πώς η επιχείρηση ρευματοδοτήθηκε χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Την Παρασκευή (23/08), ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, συνοδευόμενος από δικό του πραγματογνώμονα, τονίζοντας πως περιμένει δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους.

«Δεν θα ξεφύγουν από την ευθύνη, είτε βρίσκονται ψηλά είτε χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε κι εμείς μέχρι να πάμε κοντά του. Είναι ντροπή να χάνει ο κόσμος τα παιδιά του. Η υπόθεση αυτή θα πάρει συγκεκριμένη τροπή, και κανείς δεν θα μείνει εκτός του κάδρου αυτής της ιστορίας», ξέσπασε μιλώντας στους δημοσιογράφος ο πατέρας.

Μία μέρα πριν, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το λούνα παρκ, τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό του από το παιχνίδι όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο γιος του. Οι εικόνες αποκαλύπτουν οξειδωμένα σίδερα, επικίνδυνες ενώσεις, σκουριασμένες βίδες και υλικά φθαρμένα από τον χρόνο και τη χρήση.

Μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, κατέθεσαν υπόμνημα ερωτημάτων στην Εισαγγελία και αργότερα μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν τη δικογραφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα