Πέντε προορισμοί στην Ευρώπη για όσους αναζητούν το καλοκαίρι μέσα στο Φθινόπωρο

Διαβάζεται σε 5'
Αεροφωτογραφία του Aci Castello στη Σικελία
Αεροφωτογραφία του Aci Castello στη Σικελία iStock

Ζεστά φθινοπωρινά μέρη στην Ευρώπη: Κύπρος, Σικελία, Καλαβρία, Μάλτα και Ίμπιζα, ιδανικά για ήλιο, παραλίες και χαλάρωση.

Καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει και πολλοί από εμάς δεν έχουμε πάει διακοπές για να απολαύσουμε παραλίες και ήλιο, το ερώτημα “πού έχει ζέστη το Φθινόπωρο” είναι κυρίαρχο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τιμές στα καταλύματα και – ιδανικά – και στα αεροπορικά εισιτήρια πέφτουν, καθώς μπαίνουμε στη χαμηλή περίοδο. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου και ειδικά τον Οκτώβριο, παραδοσιακά ταξιδεύουν οι “ψαγμένοι” ταξιδιώτες, καθώς μπορούν να απολαύσουν τους αγαπημένους τους προορισμούς χωρίς πλήθη και ακριβές τιμές.

Από το αδελφικό μας νησί της Κύπρου, που μοιάζει πάντα να είναι καλοκαίρι, μέχρι την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ιταλία, θα βρείτε απίθανα μέρη για να απολαύσετε το δικό σας καλοκαιράκι.

Κύπρος

Το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο στην Κύπρο από οπουδήποτε αλλού στη Μεσόγειο, καθιστώντας την έναν από τους καλύτερους προορισμούς του Φθινοπώρου για τους λάτρεις της παραλίας.

Αυτό το νησί έχει καλοκαιρινό καιρό όλο τον χρόνο, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται πάνω από τους 20 βαθμούς ακόμη και τον Νοέμβριο. Αεροπορικές εταιρείες πετούν απευθείας από την Ελλάδα όλο τον χρόνο, καθιστώντας την Κύπρο μια εξαιρετικά εύκολη και οικονομική επιλογή για διακοπές στην παραλία κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών, όταν οι τιμές στα ολοένα και πιο κομψά παραθαλάσσια θέρετρα μειώνονται σημαντικά.

Απολαύστε τις πεντακάθαρες ακτές και τα τιρκουάζ νερά, το καλό φαγητό, τα απίθανα ξενοδοχεία και τη ζεστή Κυπριακή φιλοξενία.

Σικελία

Τις φθινοπωρινές μέρες που ο Σιρόκος φυσάει από τη Σαχάρα, ζεστός και ξηρός, η Σικελία υπερθερμαίνεται. Οι κάτοικοι των πόλεων και των χωριών εγκαταλείπουν τους καυτούς Μπαρόκ δρόμους και κατευθύνονται προς την πλησιέστερη αμμώδη ακτή για να κολυμπήσουν.

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 24 C την ημέρα, και τα βράδια σπάνια πιάνει κρύο. Οι παραλίες είναι πιο ήσυχες το φθινόπωρο, αν προτιμάτε τα ποτά σας να σερβίρονται στην ξαπλώστρα της παραλίας σας. Όσο για τις άγριες, λευκές αμμουδιές και τα προστατευόμενα παραθαλάσσια πάρκα –όπως το Σελινούντα και το Βεντικάρι– μπορεί να τις βρείτε εντελώς άδειες.

Φαγητό και ποτό σε αφθονία και φανταστικές γεύσεις που απογειώνουν τον ουρανίσκο: από ελαφρά φρέσκα λευκά κρασιά, μυρωδάτες τρούφες και πορτσίνι με λιγκουίνι, μέλι από την Αίτνα, κ.α.

Καλαβρία

Ενώ το φθινόπωρο βάφει τους λόφους της Τοσκάνης χρυσούς και φέρνει βροχές στο Μιλάνο, στο κάτω άκρο της Ιταλίας, η μικρής επισκεψιμότητας περιοχή της Καλαβρίας συνεχίζει να λούζεται στον ήλιο για το μεγαλύτερο μέρος του Φθινοπώρου, με τις θερμοκρασίες να κινούνται γύρω στους 23 C.

Η Καλαβρία έχει επίσης μερικές από τις καλύτερες παραλίες σε ολόκληρη την Ιταλία: ασημένιες αμμώδεις ακτές και γαλάζια νερά του Ιονίου και Τυρρηνικού Πελάγους.

Λέγεται ότι όσο πιο νότια πηγαίνετε σε αυτή τη χώρα, τόσο πιο φιλικοί είναι οι άνθρωποι, και τα παραθαλάσσια χωριά και οι ορεινές πόλεις προσφέρουν μια ζεστή φιλοξενία και έναν χαλαρό τρόπο ζωής που θυμίζει την Ιταλία του παρελθόντος.

Μάλτα

Η μικρή χώρα της Μεσογείου ήταν πάντα διάσημη για καλοκαιρινές διακοπές, όμως το φθινόπωρο στη Μάλτα είναι μια εποχή μαγείας, όπου το νησί σφύζει από χρώματα και ιστορία. Με τη θερμοκρασία να παραμένει ευχάριστα ζεστή και τις τουριστικές ορδές να έχουν μειωθεί, είναι η ιδανική περίοδος για να ανακαλύψετε την αληθινή ψυχή του νησιού.

Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας από τη Βαλέτα, την κομψή πρωτεύουσα με τα επιβλητικά μπαρόκ κτίρια και τα εντυπωσιακά μουσεία. Οι στενοί λιθόστρωτοι δρόμοι της Βαλέτας προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες, ενώ το ηλιοβασίλεμα πάνω από το Μεγάλο Λιμάνι θα σας κόψει την ανάσα. Ανακαλύψτε την παραδοσιακή γοητεία της Μεδίνας, της “Σιωπηλής Πόλης”, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει.

Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της και απολαύστε τη θέα από τα τείχη της, που αγκαλιάζουν το πανέμορφο τοπίο της ενδοχώρας. Η φύση της Μάλτας ανθίζει το φθινόπωρο, και οι πεζοπορίες κατά μήκος των βράχων της Δίνγκλι ή στους καταπράσινους λόφους της Γκόζο θα σας εντυπωσιάσουν. Οι παραλίες, αν και πιο ήσυχες, παραμένουν ζεστές, ιδανικές για μια τελευταία βουτιά στη Μεσόγειο. Η γαστρονομία της χώρας με τις φθινοπωρινές γεύσεις της και οι φιλόξενοι κάτοικοι θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Ίμπιζα

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην Ίμπιζα τον Οκτώβριο. Μετά από έναν ασταθή Σεπτέμβριο, όταν οι καυτές μέρες ξαφνικά σκοτεινιάζουν με καταιγίδες, ο Οκτώβριος μεταμφιέζεται σε ένα ινδιάνικο καλοκαίρι στο νησί, που έχει γίνει προορισμός όλο τον χρόνο για όσους αναζητούν ευεξία, περιπάτους, παραλία και καλό φαγητό, παρά πάρτι.

Οι μέρες είναι ακόμα ζεστές, αλλά χωρίς την ένταση του καλοκαιριού, καθιστώντας το ιδανικό καιρό για να εξερευνήσει κανείς τα μονοπάτια της ενδοχώρας, να περιηγηθεί στα παραδοσιακά χωριά και να ανακαλύψει τα κρυμμένα μυστικά της. Η τοπική κουζίνα έχει την τιμητική της και είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε ένα δείπνο δίπλα στη θάλασσα, δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ όπως η paella και τα φρέσκα θαλασσινά.

Αυτή η εποχή είναι επίσης ιδανική για να γνωρίσετε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, με τις επισκέψεις στα μουσεία, τα αρχαιολογικά μνημεία και τα παραδοσιακά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο. Η πόλη της Ίμπιζας, με τα γραφικά της δρομάκια και τα καταστήματα με τοπικά προϊόντα, προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό παλιού και νέου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα