Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες “Παρίσι 2024” στην ΕΡΤ – Το πρόγραμμα μεταδόσεων

Διαβάζεται σε 2'
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες “Παρίσι 2024” στην ΕΡΤ – Το πρόγραμμα μεταδόσεων
(AP Photo/Patrick Hermansen)

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από την Τετάρτη 28/8 ως την Κυριακή 8/9 θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα.

Η ΕΡΤ θα μεταφέρει στους τηλεθεατές τον παλμό των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποιοι διεξάγονται στο Παρίσι από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, αναδεικνύοντας  4.400 αθλητές και αθλήτριες, που θα αγωνιστούν στα 22 αθλήματα της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση των Παραολυμπιακών καλύπτεται από την ΕΡΤ μέσα από τη συχνότητα ΕΡΤ2 τα ψηφιακά κανάλια ΕRTSPORTS 1 και ERTSPORTS 2 και μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX. Επιπλέον, η ΕΡΑΣΠΟΡ, το αθλητικό site ertsports.gr καθώς και τα επίσημα social media της ΕΡΤ θα παρέχουν έγκαιρη ενημέρωση σε όλους τους θεατές.

Η τελετή έναρξης μεταδίδεται απευθείας την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 21:00, από την ΕΡΤ2 και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την ΕΡΤ3, όπως και η τελετή λήξης την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00.

Η ελληνική εθνική ομάδα της παραολυμπιακής αποστολής, που θα συμμετάσχει στους Αγώνες, αριθμεί 40 μέλη, και συγκεκριμένα 37 αθλητές και αθλήτριες, δύο ramp operators στο μπότσια κι έναν οδηγό αθλητή στον στίβο. Θα διαγωνιστούν σε 10 αθλήματα (κολύμβηση, στίβος, τάε κβον ντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία, άρση βαρών, τζούντο και μπότσια), σ’ ένα σύνολο, στο οποίο περιλαμβάνονται 13 αθλητές και αθλήτριες που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε προηγούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

paralympics

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα