Λονδίνο: Φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών – Πάνω από 200 πυροσβέστες στο σημείο

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στο Λονδίνο
Φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στο Λονδίνο X

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και περισσότεροι από 100 κάτοικοι εκκένωσαν συγκρότημα πολυκατοικιών στην ανατολική πλευρά του Λονδίνου λόγω της φωτιάς.

Περίπου 225 πυροσβέστες με 40 πυροσβεστικά οχήματα δίνουν μάχη με τη φωτιά σε πολυκατοικία στο Dagenham, ανατολικά του Λονδίνου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι εκκενώθηκαν από το κτίριο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου (LFB) ανέφερε ότι τμήματα της σκαλωσιάς που περιβάλλει το κτίριο στην οδό Freshwater, καθώς και το ισόγειο και η στέγη, έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης – Δηλώσεις του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι ολόκληρο το κτίριο επηρεάστηκε από τη φωτιά, συμπεριλαμβανομένης της σκαλωσιάς, σύμφωνα με το BBC.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε ότι έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 2.44 π.μ. τη Δευτέρα, με ομάδες από τους σταθμούς Dagenham, Ilford, Romford, Barking και τους γύρω πυροσβεστικούς σταθμούς να βρίσκονται στο σημείο.

Η πρώτη ομάδα πυροσβεστών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, έφτασε μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ η δεύτερη ομάδα έφτασε μέσα σε έξι λεπτά.

Για να μπορέσουν να επικεντρωθούν στο περιστατικό, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχουν κηρύξει το συμβάν ως μείζον περιστατικό.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το κτίριο έχει “αρκετά ζητήματα πυρασφάλειας, γνωστά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου”.

Ο Πάτρικ Γκόλμπουρν, αξιωματούχος της Πυροσβεστικής, δήλωσε ότι μια σημαντική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο διοικητής του σταθμού, Άλαν Μπέντελ, που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς, δήλωσε ότι η πυρκαγιά “παράγει πυκνό καπνό” και συμβούλεψε τους κατοίκους να “κρατούν τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.”

“Δύο από τις 32 μέτρων αναδιπλούμενες σκάλες της Πυροσβεστικής χρησιμοποιούνται στο σημείο ως εναέριοι υδάτινοι πύργοι για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς από ύψος,” ανέφερε ο Μπέντελ, προσθέτοντας ότι “η οδός Freshwater είναι κλειστή για την κυκλοφορία, οπότε παρακαλούμε να αποφύγετε την περιοχή όπου είναι δυνατόν.”

Το BBC ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι εκκενώθηκαν από το κτίριο. Η αιτία της φωτιάς δεν είναι γνωστή αυτή τη στιγμή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα