Πολιτική κόντρα για την… Ψίμυθο

Διαβάζεται σε 3'
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης Aris Oikonomou / SOOC

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τρολιά στο twitter για την… φανταστική νήσο Ψίμυθο.

Μία χιουμοριστική ανάρτηση στα Social Media κατάφερε να προκαλέσει χιονοστιβάδα νέων αντίστοιχων post και να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πρόκειται για την πασίγνωστη πλέον ανάρτηση του Κώστα Μανιάτη σχετικά με την ανύπαρκτη νήσο Ψίμυθο.

Να βρεις ένα ψεύτικο όνομα για νησί, φασέικο λίγο, Ψίμυθο πχ, και να λες ότι φέτος η φάση ήταν εκεί. Δεν έχεις πάει Ψίμυθο; Ε ρε φίλε, γαμαει. Χαμός φετος“, έγραφε ο Κ. Μανιάτης για να ξεκινήσει ένα απίστευτο thread με χιουμοριστικά ποστ για το φανταστικό αυτό νησί.

Όπως κάθε τι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας έτσι και η περίπτωση της Ψιμύθου δεν άργησε να πάρει… πολιτικές διαστάσεις. Την αρχή έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θεώρησε ότι εμπίπτει στα υπουργικά του καθήκοντα να απαντήσει σε χιουμοριστική ανάρτηση σχετικά με την απουσία γιατρού στο μη υπαρκτό νησί.

Αλλά επειδή φυσικά αυτό δεν ήταν αρκετό, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να αξιοποιήσει πολιτικά (και) τη συγκεκριμένη τρολιά συμψηφίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας με την χιουμοριστική ανάρτηση για την Ψίμυθο: “και μήν πουν ότι το έκαναν για πλάκα, διότι μέχρι αύριο εάν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση η μισή Ελλάδα θα είχε πιστέψει ότι …η «Ψίμυθος» είχε μείνει χωρίς γιατρό και ότι το ΕΣΥ καταρρέει….κάπου στοπ!”, καταλήγει η ανάρτηση του υπουργού Υγείας.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Στην Ψίμυθο και ο ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά από το ζήτημα της Ψιμύθου δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να σχολιάσει την ανάρτηση του υπουργού, λέγοντας ότι ο ίδιος “σπάνια συναντάται με την αλήθεια” και υπερθεματίζει ότι όντως δεν υπάρχει… Ψίμυθος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει από την πλευρά του πως “αν υπήρχε θα είχε φροντίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να έχει αγροτικό ιατρό”, ενώ κλείνοντας προσθέτουν:

“Που ίσως τα Σαββατοκύριακα να έκανε διακοπές στη μαγευτική … Ψίθυμο, γιατί «ποτέ δεν είχαμε γιατρούς στο ΕΣΥ τις Κυριακές”.

Ψίμυθος ή όχι, το πολιτικό προσωπικό της χώρας φαίνεται πως με επιτυχία αλληλοτρολάρεται και ευτυχώς γιατί μάλλον είναι το μόνο πράγμα που κάνει με επιτυχία.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στους ανθρώπους του Οδηγητή, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στην Ψίμυθο εκδηλώσεις για το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με συναυλία, φυσικά, από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα