Κινήσεις απελπισίας από τον Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 4'
Κινήσεις απελπισίας από τον Κασσελάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης Κινήσεις απελπισίας από τον Κασσελάκη

Κείμενο στήριξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με μόλις το 11% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κινήσεις απελπισίας φαίνεται να καταφεύγει ο Στέφανος Κασσελάκης, που διαπιστώνει τους ολοένα αυξανόμενους «τριγμούς» της προεδρικής του καρέκλας. Έτσι, επιχειρώντας να απαντήσει στην πολύπλευρη αμφισβήτησή του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «οργανώνει» κινήσεις μελών που όμως …είναι μειοψηφικές, ενώ σήμερα συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Παραδοχή Κασσελάκη

Ενδεικτική της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή της να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο στήριξης στελεχών και μελών που… προδίδει με τους αριθμούς που το ίδιο επικαλείται τη μεγάλη μείωση της εσωκομματικής επιρροής του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι ενδεικτικό πως το κείμενο υπογράφεται μόλις από το… 11% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 34 μέλη του οργάνου! Αυτά ενώ στο ίδιο όργανο η δυναμική των «87» κυμαίνεται κάπου μεταξύ 100 και 120 μελών. Αντίστοιχη, επίσης, φέρεται να είναι και η «συσπείρωση» που πιθανότατα θα επιτύχει σε τυχόν κατάθεσης πρότασης μομφής ο Παύλος Πολάκης.

Συνολικά το κείμενο υπογράφουν 870 φυσικά πρόσωπα (προφανής επικοινωνιακή κίνηση ώστε να φαίνεται ένας αριθμός δεκαπλάσιος των … «87»). Ανάμεσα του μόλις 15 συντονιστές Νομαρχιακών Επιτροπών, 100 μέλη Νομαρχιακών και 68 συντονιστές ΟΜ, όπως και 539 μέλη.

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για πολύ μικρούς αριθμούς. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως οι εκλογές των Νομαρχιακών και των ΟΜ έγιναν μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο. Όπου ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε ότι κατέγραψε πολιτική νίκη.

Είναι εμφανές από τα νούμερα που παρατίθενται πως, εκτός από το συνολικό εσωκομματικό πρόβλημα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πλέον σοβαρό ζήτημα στα μέλη και τα στελέχη που αποτέλεσαν στο παρελθόν υποστηρικτές του. Αυτό προφανώς σχετίζεται με την «κόντρα» που ξεκίνησε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Π.Πολάκη.

Όπως επίσης και στον σκεπτικισμό που φαίνεται πλέον να διακρίνει και άλλα κορυφαία στελέχη. Από αυτά που μέχρι πρότινος στήριζαν την προεδρία Κασσελάκη, πλέον όμως κάνουν άλλες σκέψεις. Ίσως μάλιστα ορισμένα εξ αυτών να επιθυμούν να είναι διεκδικητές του αξιώματος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Υπό το ίδιο πρίσμα γίνεται πλέον αντιληπτή και η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή φαίνεται να αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά χθες, μετά το μεσημέρι. Άλλωστε δεν ανακοινώθηκε στο άτυπο «μπρίφινγκ» της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βούλας Κεχαγιά.

Βασική αιτία για την πρωτοβουλία αυτή του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να είναι η πρόθεση του να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… δεν διαλύεται. Έτσι αναμένεται να επιχειρήσει μία παρέμβαση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία να δείχνει ότι προγραμματίζονται κανονικά οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος, ενόψει της νέας συνόδου του κοινοβουλίου.

Ερώτημα πάντως παρέμενε έως αργά χθες βράδυ το αν η ομιλία του στους βουλευτές του κόμματος θα γίνει δια ζώσης Ύ μέσω διαδικτύου. Αφού ο Στέφανος Κασσελάκης από την Δευτέρα βρίσκεται στην Κρήτη.

Φυσικά, στο πλαίσιο του εντυπωσιασμού ή και της (επανα)προσέγγισης που επιχειρεί η πλευρά Κασσελάκη προς τον Παύλο Πολλάκη, υπήρξε φημολογία για την πιθανότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είτε αυτές αφορούν τον βουλευτή Χανίων (που φυσικά δεν θα βρίσκεται στην συνεδρίαση αφού έχει διαγραφεί από την Κ.Ο), είτε την υπόθεση της Αθηνάς Λινού.

Η βουλευτής Βορείου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ -θυμίζουμε- βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη. Αιτία το ότι την θεωρεί υπεύθυνη για τη διαγραφή του, ενώ έχει εξαπολύσει εναντίον της καταγγελίες για αδιαφάνεια στα κονδύλια της εταιρίας Prolepsis στην οποία μετέχει.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Κ.Ο γίνεται μόλις μερικά 24ωρα πριν οριστικοποιηθεί το ζήτημα της έδρας του παραιτηθέντος βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου.

Θυμίζουμε ότι ήδη αρκετά μέλη της Κ.Ο όπως η Θοδώρα Τζάκρη, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, η Ραλία Χρηστίδου κ.α έχουν ζητήσει την παραίτηση όλων των επιλαχόντων του ψηφοδελτίου Επικρατείας ώστε να καταλάβει την έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης. Παρόλα αυτά, το κυρίαρχο σενάριο είναι πως η έδρα θα πάει στην πρώτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η στάση που θα τηρήσει ο Σωκράτης Φάμελλος. Ιδίως από την στιγμή που υπάρχει φημολογία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί την αντικατάστασή τους από τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αιτία η μη στοίχιση του με τον Στέφανο Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα