Χαλκιδική: Πειθαρχική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας κι έναν αντιδήμαρχο για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Διαβάζεται σε 3'
Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης
Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance, άσκησε ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας.

Νωρίτερα, έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την επιχειρηματική συνεργασία του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική με τον Δήμο Κασσάνδρας, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου.

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει το thestival.gr, ότι και οι δύο παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Εκεί θα δώσουν εξηγήσεις και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, κ. Νίκου Καλύβη, ο οποίος ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Οι τρεις εισαγγελικές έρευνες στρέφονται προς τις εξής κατευθύνσεις:

1. Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής.

2. Η δεύτερη έρευνα αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου και της δημάρχου σχετικά με τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος αλλά και την αδειοδότηση των προηγούμενων χρόνων, επεκτείνονται δηλαδή οι έρευνες και στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ, πώς δηλαδή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

3. Το τρίτο σκέλος αφορά στα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.

Nωρίτερα σήμερα, ο πατέρας του 19χρονου, συνοδευόμενος από τον γιο του, πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Πολυγύρου και τόνισε πως επρόκειτο να παραδώσει στην Εισαγγελέα όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του παιχνιδιού, το οποίο οδήγησε στον θάνατο τον γιο του, αλλά και τη συμμετοχή ανθρώπων και καταστάσεων που οδήγησαν στην τραγωδία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εισαγγελέας θα πειστεί ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις, καθώς ο εν ζωή γιος του είναι ο μόνος που ξέρει τι πραγματικά έχει συμβεί, αναφέρει η ΕΡΤ.

Όπως είπε ο πατέρας του 19χρονου, κατέχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε συνεργασία μεταξύ του δήμου Κασσάνδρας αλλά και του 58χρονου επιχειρηματία που διατηρούσε το λούνα παρκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα